""Ma simt aici ca acasa"". Ziua nationala a Albaniei ne-a prilejuit ocazia de a sta de vorba cu Excelenta Sa Dashnor Dervishi, ambasadorul acestei tari in Romania. Dervishi e incantat de tara noastra, dar si de nationala de fotbal.
Domnul ambasa
""Ma simt aici ca acasa"". Ziua nationala a Albaniei ne-a prilejuit ocazia de a sta de vorba cu Excelenta Sa Dashnor Dervishi, ambasadorul acestei tari in Romania. Dervishi e incantat de tara noastra, dar si de nationala de fotbal.
Domnul ambasador ne-a atentionat ca nu este un mare amator de fotbal, dar meciurile echipei nationale le priveste cu interes. Asa s-a intamplat si la data de 6 septembrie, cand reprezentativa Albaniei a intalnit la Tirana nationala tarii noastre. Excelenta Sa a vazut meciul la Bucuresti, impreuna cu mai multi prieteni de origine albaneza.

ASEMANARI. Aflat de opt luni in Romania, Dervishi e incantat de tara noastra si spune ca sunt foarte multe asemanari intre cele doua tari balcanice. ""Am fost ambasador in mai multe tari - Italia, Mexic, Israel sau Turcia - dar nicaieri nu este ca aici. Cand vad romani pe strada am impresia ca i-am mai vazut undeva, seamana izbitor de mult cu albanezii. Si casele sunt construite cam in acelasi stil, dar si limba noastra are ceva in comun cu limba romana. Interesant e si faptul ca cele doua imnuri nationale seamana destul de mult, muzica imnului nostru fiind compusa de Ciprian Porumbescu. Nu-i asa ca sunt foarte multe similitudini intre cele doua natii? Probabil de aia ma simt aici ca acasa"", a afirmat ambasadorul. Domnia sa a spus ca este in permanent dialog cu albanezii din Romania, care oficial sunt in numar de 500, dar neoficial ar fi vreo 16.000. ""Nu stiu cati sunt, dar cand au fost alegerile pentru Camera Deputatilor au fost 16.000 de votanti. Cei mai multi albanezi aromani sunt in zona Dobrogei, dar si in Bucuresti.""

FOTBAL. Dashnor Dervishi este familiarizat cu termenul de fotbal, dar spune ca timpul nu-i permite sa dea o mare importanta acestui fenomen. ""In septembrie, cand a jucat Albania cu Romania, am vazut meciul intr-un local cu mai multi prieteni. Pot sa spun ca aveti o echipa superioara albanezilor si multi jucatori de valoare, care joaca in campionate puternice. Si noi avem cativa fotbalisti buni, dar nu se ridica la nivelul romanilor."" Prezent la discutii, impresarul de origine albaneza Stefan Kokoneshi i-a dat dreptate ambasadorului. ""Va puteti califica la Europene, pentru ca aveti echipa buna. Va va ajuta si Albania"", a spus Kokoneshi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.