Papa Benedict al XVI-lea isi va incepe martea viitoare vizita in Turcia, la invitatia Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu I, intr-o stare de tensiune ridicata, motiv pentru care acest eveniment este cotat ca unul u un grad foarte
Papa Benedict al XVI-lea isi va incepe martea viitoare vizita in Turcia, la invitatia Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu I, intr-o stare de tensiune ridicata, motiv pentru care acest eveniment este cotat ca unul u un grad foarte ridicat de periculozitate. Primirea Papei va fi extrem de rece, atat din partea autoritatilor politice, cat si din partea populatiei care este de confesiune musulmana in proportie de 90 %. Dupa cum s-a anuntat, in timpul vizitei, premierul turc Recep Tayyip Erdogan si seful diplomatiei Abdullah Gul nu se vor afla in tara.

In aceste zile, s-au intensificat manifestarile ostile la adresa Suveranului Pontif. „Respectul nostru pentru toate religiile si reprezentantii acestora este nemasurat, dar nu putem sa nu reactionam fata de cei ale caror declaratii sunt un atac la adresa convingerilor noastre“, declara recent Osman Yumakogullari, presedintele filialei din Istanbul al unei organizatii islamiste. „In septembrie, Papa Benedict al XVI-lea nu s-a jenat sa-l insulte pe profetul Mahomed. Conform spuselor sale, profetul a adus cu el lucruri inumane si satanice“, a mai declarat Yumakogull ari. Insistand asupra faptului ca Papa a refuzat sa-si prezinte scuzele, el a anuntat ca duminica va organiza o manifestatie de protest la care vor participa un milion de turci. De altfel, campania celor care se impotrivesc acestei vizite este sustinuta de aproximativ 60 de asociatii si sindicate din mediul islamic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.