Un tanar din Iasi a fost trimis in judecata de procurori sub acuzatia de uzurpare de calitati oficiale si inselaciune, dupa ce s-a dat drept locotenent-colonel la SRI Iasi si a inselat mai multe persoane, printre care si binecunoscutul prelat protop

Un tanar din Iasi a fost trimis in judecata de procurori sub acuzatia de uzurpare de calitati oficiale si inselaciune, dupa ce s-a dat drept locotenent-colonel la SRI Iasi si a inselat mai multe persoane, printre care si binecunoscutul prelat protopopul Andrei, caruia i-a spus sa-i dea 200 de euro pentru ca i-a asigurat un avocat din oficiu care ii va asigura apararea intr-un dosar penal. Culmea este ca Iulian Stelian Chiriac, de 35 de ani, a mai fost condamnat pentru fapte asemanatoare in 2003, cand a pretins ca este ofiter SRI, cerandu-i unui afacerist iesean 2.000 de marci pentru a ridica „filajul“, omul fiind „urmarit“ pas cu pas.

Daca o escrocherie a mers o data, va merge si a doua oara. Cam acesta a fost rationamentul lui Iulian Stelian Chiriac, care s-a gandit sa faca rost de bani dandu-se drept ofiter SRI. I-a mers in 2003, cand a luat de la un afacerist suma de 2.000 de marci ca sa ridice „filajul colegilor“, i-a mers si acum, cand a incercat sa il pacaleasca chiar pe protopopul Andrei. Pe 20 octombrie, Iulian Stel ian Chiriac s-a dus la biserica Barboi, la protopopul Andrei, cu pretextul ca vrea sa se casatoreasca religios cu sotia sa. El si-a declinat calitatea si numele, spunand ca este locotenent-colonelul Tanase de la SRI. „Nu cer actele enoriasilor sau oricarui credincios ca sa vad cine este“, a spus protopopul Andrei. Apoi, din vorba in vorba, locotenent- colonelul a devenit amabil si i-a spus ca are unele informatii pe care vrea sa i le impartaseasca protopopului Andrei, pentru ca a dat dovada de bunavointa. „Mi-a spus ca eu as avea un dosar penal in care sunt cercetat pentru ca niste tineri preoti m-ar fi reclamat ca imi platesc taxe prin virament bancar pentru a interveni pentru a fi repartizati la parohii“, ne-a povestit protopopul Andrei. Pentru ca s-a gandit sa ii faca un bine, ofiterul SRI i-a cerut suma de 200 de euro, pentru ca platise deja un avocat de oficiu care sa-i asigure apararea protopopului Andrei. Culmea este ca protopopul i-a dat banii, dar apoi si-a dat seama ca a fost inselat, dupa ce a cerut mai multe relatii la Politie despre presupusul sau dosar penal.

A inselat proprietara unui salon de masaj
Protopopul Andrei nu a fost singura victima a falsului ofiter SRI.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.