Un eveniment cultural de exceptie s-a desfasurat miercurea trecuta la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Este vorba dspre lansarea „Eciclopediei lacasurilor de cult din Bucuresti“, o lucrare monumentala realizata de arhitectii Lucia Stoi
Un eveniment cultural de exceptie s-a desfasurat miercurea trecuta la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Este vorba dspre lansarea „Eciclopediei lacasurilor de cult din Bucuresti“, o lucrare monumentala realizata de arhitectii Lucia Stoica si Neculai Ionescu-Ghinea, aparuta in doua volume, care prezinta peste 350 de biserici ortodoxe si lacasuri de cult ale tuturor cultelor din Capitala. Adevarata opera de arta, lucrarea a aparut la Editura Universalia. Cel doua volume sunt prezentate in limba romana si engleza si reprezinta un exceptional instrument de referinta pentru civilizatia Capitalei de-a lungul a cinci secole, dar, in acelasi timp, si un excelent element de protocol si imagine a Romaniei. „Enciclopedia“ dezvolta ideea dinastica si memoria ca dinastie a celor ce recladesc lumea, pastrand memoria inaintasilor. Este o lucrare vie, o istorie vie, o sinteza nascuta prin contactul direct al autorilor cu toate cladirile descrise in cele peste 1.200 de pagini. Totodata, lucrarea celor doi arhitecti constituie un corpus documentar care reuseste sa sistematizeze informatii despre lacasurile de cult din varii perspective.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.