Imagine dezolanta la caminele studentesti din Brasov. Studentii arunca pe fereastra resturi de la mancare, sticle sau chiar haine pe care nu le mai folosesc, iar in spatele caminelor in care locuiesc se formeaza mormane de gunoaie. Colina Univer

Imagine dezolanta la caminele studentesti din Brasov. Studentii arunca pe fereastra resturi de la mancare, sticle sau chiar haine pe care nu le mai folosesc, iar in spatele caminelor in care locuiesc se formeaza mormane de gunoaie.

Colina Universitatii din Brasov, unde sunt cazati sute de studenti, e plina de gunoaie. Anul acesta, in caminele studentesti din Brasov s-au facut investitii importante, tocmai pentru a schimba aspectul zonei, insa unii studenti ignora acest fapt. ""Colegii nostri arunca gunoiul pe fereastra. Sunt needucati, dar ei merg pe principiul ca e mai usor sa arunci sacul cu tot felul de resturi pe geam decat sa te duci pana la container"", a recunoscut o studenta. ""Se arunca tot felul de lucruri. Resturile de la mancare, in general. Borcanele goale, cutiile de la conserve, paine uscata..."", spune razand un alt student.

DERANJEAZA COLEGII. ""Este foarte urat din partea colegilor nostri. Noi suntem nou-veniti aici si ne-am ingrozit cand am vazut asa o imagine dezolanta cand am deschis fereastra. Vara cred ca aici nici nu poti sa respiri"", este de parere o alta tanara.

Nici gunoierii, nici femeile de serviciu nu mai fac fata. ""Venim aici de cate trei-patru ori pe zi sa strangem gunoaiele studentilor. Acum golim containerele, acum sunt pline. In plus, nu putem ajunge la rampele de gunoi din cauza masinilor studentilor. Nici macar nu au bunul-simt sa le parcheze cum trebuie"", a spus un barbat de la firma de salubrizare.

""In fiecare zi venim si maturam in spatele caminelor, dar degeaba"", se plang si femeile de serviciu.

SCUZA. Studentii dau vina pe muncitorii care inca mai lucreaza la reabilitatea caminelor. ""Deocamdata ei au profitat de faptul ca nu au fost terminate lucrarile si au aruncat in gramezile de moloz si gunoiul menajer. Acum nu recunosc ca au facut mizerie si dau vina pe muncitori"", a precizat prof. dr. Constantin Duguleana, prorectorul Universitatii Transilvania Brasov.

Anul acesta, din cele 13 camine pe care le are Universitatea Transilvania, noua au fost complet renovate. Camerele au un aspect mult mai placut, fiind puse parchet melaminat, gresie si faianta, mobilier nou, precum si noi grupuri sanitare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.