Mestecatul frunzelor de tutun este mai putin periculos decat fumatul? Fals. Chiar si mestecatul frunzelor de tutun poate duce la dependenta de nicotina. De asemenea, persoanele care mesteca tutun prezinta un risc crescut de cancer bucal si de b
Mestecatul frunzelor de tutun este mai putin periculos decat fumatul? Fals. Chiar si mestecatul frunzelor de tutun poate duce la dependenta de nicotina. De asemenea, persoanele care mesteca tutun prezinta un risc crescut de cancer bucal si de boli cardiovasculare.   Legumele care contin amidon nu sunt recomandate in curele de slabire pentru ca au multe calorii? Fals. Este adevarat ca orezul, cartofii, sfecla, morcovii contin mai mult amidon decat celelalte legume. Asta nu inseamna insa ca nu pot fi consumate daca vrem sa scapam de kilogramele in plus. Secretul consta in modul de preparare. Daca nu stim cum sa le preparam, aceste legume se transforma intr-o bomba calorica. Iata numai un exemplu: cartofii fierti contin 90-100 de calorii, pe cand cartofii prajiti ajung la peste 300 de calorii.   Acneea poate aparea si la nou-nascuti? Adevarat. Studiile clinice au demonstrat ca manifestarile clinice ale acneei pot aparea si la nou-nascuti in primele 6-8 luni de viata. Vinovati de acest fenomen sunt hormonii mosteniti de la mama.   Lentilele de contact colorate sunt destinate doar persoanelor care au probleme cu vederea? Fals. Oricine poate purta lentile de contact colorate. Este vorba despre asa-numitele lentile estetice, datorita carora putem avea ochi violet, gri sau turcoaz. Regulile de igiena trebuie respectate si in cazul purtarii lentilelor estetice, altfel pot aparea infectii la nivel ocular, uscaciunea oculara, iritatiile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.