PD nu ii va exclude din randurile sale pe fostul secretar de stat in MEC, Ionel Mantog, si pe deputatul Ion Gontea, trimisi in judecata pentru coruptie, sub argumentul prezumtiei de nevinovatie. ""PD nu va fi o umbrela pentru persoanele certate

PD nu ii va exclude din randurile sale pe fostul secretar de stat in MEC, Ionel Mantog, si pe deputatul Ion Gontea, trimisi in judecata pentru coruptie, sub argumentul prezumtiei de nevinovatie.

""PD nu va fi o umbrela pentru persoanele certate cu legea penala"", declara presedintele democratilor, Emil Boc, in luna iulie, cand primarul si viceprimarul din Ramnicu Valcea, arestati pentru luare de mita, au fost exclusi din partid. Tot atunci, PD adoptase si o rezolutie conform careia demnitarii partidului impotriva carora a inceput urmarirea penala sunt obligati sa informeze partidul, altfel risca sa fie ""demisi imediat"". Liderul PD Emil Boc le recomanda totodata sa se autosuspende din functiile politice si administrative pe care le detin.

TRIMISI IN JUDECATA. Doi dintre cei vizati atunci de recomandarea lui Emil Boc, fostul secretar de stat in Ministerul Economiei, Ionel Mantog, si deputatul Ion Gontea au fost intre timp trimisi in judecata. Mantog este acuzat de savarsirea de infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals in declaratii si in inscrisuri sub semnatura privata. Astfel, pe cand era director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), Mantog s-a imbogatit cu circa patru milioane de lei cumparand case care urma sa fie stramutate, conform planurilor CNLO, si construind in loc vile de lux. Deputatul Gontea, client al DIICOT, este invinuit in dosarul privatizarii SC CONDOR SA Brasov, in calitate de notar autentificand unul dintre contractele de vanzare-cumparare dintre inculpatii din acest dosar.

Cu toate acestea, umbrela din povestea spusa de Emil Boc are toate spitele bine intinse. Nici vorba de excludere, retragere sprijin sau vreun semn de delimitare de cei doi. In absenta lui Boc, aflat in China, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, ne-a explicat: ""Partidul nu se baga in problemele personale ale nimanui. Avand in vedere principiul prezumtiei de nevinovatie, pana la o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila sunt nevinovati. Insa pentru a-si dovedi nevinovatia, nici unul dintre ei nu are dreptul sa implice partidul"". Potrivit lui Videanu, Biroul Permanent s-a ""grabit"" in iulie sa ii excluda pe edilii valceani. De amintit ca in cazul Mantog a existat totusi o excludere. Vicepresedintele PD Gorj, Daniel Gorgota, a fost exclus din filiala, dupa ce a cerut demisia liderului organizatiei, fireste, Ionel Mantog.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.