150 elevi de liceu si studenti participa, incepand de ieri, la ""Parlamentul tinerilor"", un proiect in cadrul caruia se simuleaza activitatea legislativa. Imbracati la costum si cravata, cu exceptia catorva domnisoare care nu au gasit in sifonier de

150 elevi de liceu si studenti participa, incepand de ieri, la ""Parlamentul tinerilor"", un proiect in cadrul caruia se simuleaza activitatea legislativa. Imbracati la costum si cravata, cu exceptia catorva domnisoare care nu au gasit in sifonier decat niste fustite de-o palma sau rochii de nunta, tinerii s-au prezentat la ora 10 fix in Parlament pentru prima sedinta de plen.

Sedinta a inceput mai tarziu, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, facandu-i sa astepte un sfert de ora. Tinerii s-au plictisit destul de repede de formalitatile primei sedinte de plen, unii dintre ei aratand ca au invatat deja obiceiurile parlamentarilor, vorbitul la telefon si cascatul in timpul lucrarilor. Nici prea bine informati nu s-au dovedit, uitandu-se intrebatori unii la altii la gluma lui Olteanu, care a prezentat-o pe reprezentanta Ambasadei SUA la Bucuresti ca venind ""din partea marelui licurici"".

PE GRUPURI. Dupa ce au depus juramantul, tinerii au avut activitate in grupurile parlamentare. La PSD, deputatul Nicu Banicioiu le-a povestit tinerilor despre prima sa zi in Parlament, din care nu a inteles nimic. La PRM, Olguta Vasilescu a povestit despre ""smecherii"" care au pus mana pe fostul patrimoniu al UTC, iar la PC tinerii l-au intrebat pe deputatul Damian Florea daca te poti lansa mai repede in politica daca ai bani. Udemeristul Arpad Antal, fericit ca are si el colege, grupul UDMR fiind singurul din Parlament in care nu exista nici o femeie, a incercat sa-i convinga macar pe tinerii naivi ca formatiunea sa a facut mari sacrificii renuntand sa ceara drepturi pentru maghiari, pentru a nu compromite aderarea tarii la UE"". La PNL sedinta a inceput fara mentor, motiv pentru care participantii s-au si luat la harta, pentru ca printre ei se strecurase un intrus care nu facea parte din program.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.