""In ultima sedinta a CSAT, v-o spun cu mana pe inima, s-a discutat pentru prima data politica energetica a Romaniei pe termen mediu. Avem experienta si motivele pentru a ne gandi la energie pe termen mediu, pentru a gasi optiunile cele mai bune"
""In ultima sedinta a CSAT, v-o spun cu mana pe inima, s-a discutat pentru prima data politica energetica a Romaniei pe termen mediu.

Avem experienta si motivele pentru a ne gandi la energie pe termen mediu, pentru a gasi optiunile cele mai bune"", a declarat ieri la Sinaia, ministrul roman al Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Seful diplomatiei romanesti a adaugat ca strategia de politica energetica a Romaniei este parte integranta a strategiei post-aderare de politica externa a Romaniei, spunand ca ""pregatim o strategie de politica externa axata pe energie"". Ministrul Ungureanu a mai precizat ca o strategie globala a energiei pentru Romania va fi gata in curand cu participarea tuturor ministerelor de resort, urmand sa fie prezentata la urmatoarea intrunire a CSAT. La summit-ul NATO de la Riga, de saptamana viitoare, se va discuta un nou rol pentru organizatie, anume acela de securizare a rutelor de transport energetic din Europa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.