Edilul sectorului 2, Neculai Ontanu, a transformat fosta mosie a lui Tache Ionescu de pe Lacul Fundeni in cartier numai bun de locuit. Primaria a investit 112,5 miliarde lei vechi in retele de apa si canalizare si asfaltarea celor 12 strazi, pentru
Edilul sectorului 2, Neculai Ontanu, a transformat fosta mosie a lui Tache Ionescu de pe Lacul Fundeni in cartier numai bun de locuit. Primaria a investit 112,5 miliarde lei vechi in retele de apa si canalizare si asfaltarea celor 12 strazi, pentru ca bucurestenii de la marginea Capitalei sa fie in rand cu lumea.

Desi calitatea vietii bucurestenilor din Ostrov va creste, investitiile primariei vor avea ca efect si cresterea pretului terenurilor in zona. Specialistii primariei sunt de parere ca terenurile vor ajunge sa valoreze, in scurt timp, de patru ori mai mult decat pana acum, de la 50 la 200 euro metrul patrat, ceea ce inseamna ca incepand de anul viitor nu oricine isi va putea ridica o locuinta in Ostrov, ci doar cei cu bani. Cele 400 de familii din Ostrov sunt multumite ca acum au canalizare, ca pot veni acasa cu taxiul si ca nu mai trebuie sa merga prin vecini cu cizmele in picioare. Primaria a investit nu mai putin de 24 miliarde lei vechi pentru construirea unei statii de pompare a apelor uzate, care sa preia apele menajere deversate pana acum in Lacul Fundeni. Alte 69 miliarde lei a cheltuit primaria, din 2004 pana in 2006, pentru asfalt area celor 12 stradute din Ostrov, dar si 19 miliarde lei pentru introducerea retelelor de apa si canalizare. Cartierul a inceput sa se populeze intens abia in anii '60, dupa ce statul a indiguit zona care era inundata in fiecare anotimp ploios.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.