I se spune ""Edith Piaf a Cubei"" si Diva Buena Vista Social Club. O cheama Omara Portuondo (foto) si a dat aseara, la Sala Palatului, un concert incendiar. LA CONQUISTADORA. Omara se afla pentru a doua oara in Romania, iar recitalul de la Bucures
I se spune ""Edith Piaf a Cubei"" si Diva Buena Vista Social Club. O cheama Omara Portuondo (foto) si a dat aseara, la Sala Palatului, un concert incendiar.

LA CONQUISTADORA. Omara se afla pentru a doua oara in Romania, iar recitalul de la Bucuresti se inscrie in seria unui turneu sustinut cu ""String Orchestra Project"" prin tari din Europa, precum Austria, Spania, Ungaria etc. La conferinta de presa care a avut loc in chiar ziua concertului, Omara Portuondo a dat adevarata dimensiune a sa, atat pe plan artistic, cat si uman. Modesta, punctuala, inteligenta, receptiva si plina de umor. Un umor contagios, care i-a facut si pe ziaristi sa intre-n jocul ei fermecator. A invitat pe toata lumea la concertele ei din strainatate, atat in sala, cat si pe scena, s-o acompanieze, atata vreme cat doritorii se pricep sa cante la un instrument cubanez. Si cum se-nghesuia numai audienta de sex masculin, ba la chitara, ba la vioara, Omara s-a simtit datoare sa nu le neglijeze pe fete, propunandu-le sa faca backing vocals, eventual sa danseze. A prins din zbor refrenul colindului romanesc ""Mos Craciun cu plete dalbe"", fredonandu-l in stil latino, spre deliciul tuturor. A recunoscut ca se simte foarte bine-n Romania si a cucerit pe toata lumea. Omara a oferit un show exceptional de aproape doua ore, fiind acompaniata pe scena, pe langa cei noua instrumentisti cubanezi, de o orchestra de coarde de 16 instrumentisti. Un regal alcatuit din muzica si dans pe ritmuri cubaneze son, bolero, danzon, chachacha.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.