Nominalizat de cinci ori la Oscar si premiat in 2006 pentru intreaga activitate, presarata cu pelicule exceptionale ca „M.A.S.H.“, „The Player“, „Short Cuts“, regizorul, scenaristul si producatorul american Robert

Nominalizat de cinci ori la Oscar si premiat in 2006 pentru intreaga activitate, presarata cu pelicule exceptionale ca „M.A.S.H.“, „The Player“, „Short Cuts“, regizorul, scenaristul si producatorul american Robert Altman a decedat luni seara, intr-un spital din Los Angeles, la varsta de 81 de ani, dupa ce in urma cu 18 luni a primit vestea ca sufera de cancer. Regizorul se pregatea pentru o noua productie ce avea sa inceapa anul viitor. In martie, cand a primit Oscarul, Altman a dezvaluit ca a suferit un transplant de inima in urma cu 11 ani.

„Aceasta recompensa vine poate prea devreme. Cred ca imi mai raman cam 40 de ani. Si am de gand sa-i folosesc“, glumise el la ceremonia Oscarurilor.

Cineastul caustic si angajat din punct de vedere politic - care declarase in 2000 ca alegerea lui George W.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.