Proprietarii apartamentelor si locuintelor cu risc seismic ridicat vor fi obligati, potrivit noilor reglementari legislative, sa permita intrarea autoritatilor in imobilele pe care acestia le detin. Specialistii vor putea intra in locuinte pentru ef
Proprietarii apartamentelor si locuintelor cu risc seismic ridicat vor fi obligati, potrivit noilor reglementari legislative, sa permita intrarea autoritatilor in imobilele pe care acestia le detin. Specialistii vor putea intra in locuinte pentru efectuarea unor activitati de expertizare, proiectare sau de executie a lucrarilor de consolidare sau alte asemenea lucrari. Locatarii vor fi instiintati cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceperea lucrarilor. In cazul in care proprietarii refuza accesul, autoritatile vor putea intra in aceste spatii pe baza unei hotarari a instantei. Prevederile au fost stipulate intr-un proiect de lege aprobat de Guvern ieri, care modifica si completeaza Ordonanta 20/1994 privind masurile pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente. Tot instanta va fi aceea care va putea dispune restrangerea suprafetei locuintei care poate fi folosita de catre proprietari, pentru a putea permite inceperea sau continuarea lucrarilor de consolidare. Daca va fi necesar, instanta va putea decide, ca masura temporara, evacuarea proprietarilor pe timpul desfasurarii lucrarilor si cazarea acestora in alte locuinte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.