Locuitorii din cartierele bucurestene Ostrov, Colentina si Plumbuita au de ieri o retea de canalizare si o statie de pompare a apelor, cele trei cartiere fiind scoase de pe harta de risc in caz de inundatii. Cartierul Ostrov este printre singurel
Locuitorii din cartierele bucurestene Ostrov, Colentina si Plumbuita au de ieri o retea de canalizare si o statie de pompare a apelor, cele trei cartiere fiind scoase de pe harta de risc in caz de inundatii.

Cartierul Ostrov este printre singurele situat pe o peninsula, in zona neexistand retele de apa si canalizare de la construirea primelor case din 1920. Pentru realizarea retelei de apa si canalizare, precum si pentru construirea statiei de pompare, primaria a investit peste 11,2 milioane de lei noi. De asemenea, au fost dati alte sapte milioane de lei noi pentru extinderea retelelor de apa si canalizare in cartierele Plumbuita si Podul Colentina. Neculai Ontanu, edilul Sectorului 2, a acuzat concesionarul serviciului de apa, societatea Apa Nova, pentru ""lentoarea"" cu care lucreaza la extinderea retelelor de apa si canalizare. ""Apa Nova se fereste sa investeasca pentru extinderi, dar nu se sfieste sa majoreze tarifele pentru populatie. Iar atunci cand investeste, muncitorii «au grija» ca lucrarea sa dureze mult si bine. Nu asa se face treaba! Nu putem tolera, ca autoritate locala, sa mentinem «umede» cartierele de pe marginea lacurilor"", a spus Ontanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.