Noroc ca exista echipe mai la Est decat noi. Dupa meciul de marti seara din Ghencea, am ramas cu impresia ca Dinamo Kiev ar fi trebuit sa dea cinci goluri ca sa castige cu 2-1 in fata Stelei, un rezultat care ar fi fost mult mai just. Ucrainenii au

Noroc ca exista echipe mai la Est decat noi. Dupa meciul de marti seara din Ghencea, am ramas cu impresia ca Dinamo Kiev ar fi trebuit sa dea cinci goluri ca sa castige cu 2-1 in fata Stelei, un rezultat care ar fi fost mult mai just. Ucrainenii au dat „doar“ trei si s-a terminat 1-1. Dar ce mai conteaza? Sa ne bucuram ca ne-au ajutat si pe noi arbitrii o data, atunci cand evolutia „ros-albastrilor“ nu a fost de nici un ajutor. Steaua s-a calificat pentru a treia oara consecutiv in primavara europeana, in premiera pentru Romania, dar Cosmin Olaroiu nu are merite deosebite pentru aceasta realizare.

Steaua a confirmat ca este deschizatoarea de drumuri in fotbalul romanesc. Echipa din Ghencea s-a calificat pentru a treia oara consecutiv in primavara europeana, fiind prima echipa din tara noastra care realizeaza aceasta performanta. “Ros-albastrii” si-au consolidat pozitia a treia in Grupa E a Ligii Campionilor, terminand la egalitate, 1-1, cu Dinamo Kiev. Campioana Romaniei are cu trei puncte mai mult decat echipa antrenata de Anatoli Damianenko si ordinea in clasament nu se poate schimba chiar daca, in ultima etap a, Steaua pierde la Lyon si Dinamo castiga, acasa, cu Real Madrid.

Evolutie la limita penibilului
Dupa un inceput bun de meci, in care Steaua s-a aruncat spre careul advers, elevii lui Cosmin Olaroiu au revenit la cadenta din campionat, unde nu mai reusesc sa se impuna in fata unor echipe bine organizate. Oprita a fost de-a dreptul ridicol, Nicolita nu a dovedit nici o calitate de fotbalist, ci doar de atlet, fundasii centrali parca venisera dupa o noapte de betie, Paraschiv a fost ca si inexistent, iar Dica s-a ascuns dupa fundasii adversi. In aceste conditii, Dinamo Kiev a pus stapanire pe joc si a deschis scorul prin Cernat, din lovitura libera. Lipsa cronica de idei a lui Olaroiu a fost evidenta inca o data, antrenorul stelist tinandu-l in teren pe Oprita pana in minutul 54, desi ar fi trebuit sa il inlocuiasca dupa maximum o jumatate de ora. Suporterii care au umplut stadionul pana la refuz au ajuns la capatul rabdarii si au inceput sa ii fluiere pe jucatori.

Dinamo Kiev a majorat scorul dupa pauza, dar golul nu a fost validat din cauza unui fault al lui Kleber la Goian. Scapata de acest moment, Steaua si-a continuat atacurile stangace si a egalat in minutul 70. Stelian Stancu a recuperat un balon prin fault la mijlocul terenului, i-a pasat lui Nicolita, acesta a gresit centrarea si a nimerit o pasa pana la Dica, iar „decarul” a avut un moment de genialitate, intorcand doi fundasi si loband, de la marginea careului, peste Sovkovski. La 1-1, oaspetii erau afara din Europa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.