Un avion MiG 21 Lancer, cu simpla comanda, s-a prabusit, ieri dupa-amiaza, pe raza localitatii aradene Beliu. Din primele date se pare ca pilotul aflat la bord, capitan comandor Dan Ghica, a reusit sa se catapulteze, intrucat cu putin timp inainte d

Un avion MiG 21 Lancer, cu simpla comanda, s-a prabusit, ieri dupa-amiaza, pe raza localitatii aradene Beliu. Din primele date se pare ca pilotul aflat la bord, capitan comandor Dan Ghica, a reusit sa se catapulteze, intrucat cu putin timp inainte de prabusirea aeronavei acesta ceruse permisiunea de a recurge la aceasta masura. Avionul apartine Aeroportului Militar “Luna”-Campia Turzii si este cel de-al noualea aparat de acest tip care se prabuseste din anul 1999 pana in prezent. Pana la ora inchiderii editiei, pilotul nu a fost gasit, insa mai multe echipaje il cautau in toata zona.

Avionul s-a prabusit pe raza localitatii Beliu, judetul Arad, la o distanta de aproximativ 20 de metri de un depozit de lemne. In urma impactului cu solul, aeronava nu a explodat, insa a fost partial ingropata in pamant. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, in prima faza, la fata locului s-au deplasat 15 pompieri profesionisti de la Sectia Ineu, care au intervenit cu doua autospeciale, ulterior ajungand si Grupa Operativa a ISJU, cu doua autospeciale si opt pompieri profesionisti. De asemenea, zona a fost securizata si au inceput cercetarile cu privire la cauzele si imprejurarile care au determinat prabusirea avionului.

'Un obiect desprins din avion>>
Potrivit MApN, MiG-ul 21 Lancer, care apartine Aeroportului Militar “Luna”-Campia Turzii, a decolat de la Campia Turzii la ora 12.03, cu destinatia Arad, pentru un zbor de instructie, avand la bord doar pilotul. La ora 12.38 s-a intrerupt legatura cu pilotul. Potrivit reprezentantilor IJSU Arad, se presupune doar ca pilotul nu este in avion, pentru ca, din informatiile detinute pana in prezent, acesta ceruse permisiunea de catapultare. Primarul comunei Beliu, Pavel Tica, aflat la fata locului, a declarat pentru Mediafax ca mai multe echipaje “periaza” padurea in incercarea de a gasi pilotul: “La ora 12.45 eram in Primaria Beliu si am auzit o bubuitura puternica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.