Calin Popescu Tariceanu si Theodor Stolojan s-au intalnit ieri degeaba. Tariceanu l-a acuzat pe Stolojan ca lupta pentru functii si ca este omul lui Basescu. Stolojan i-a replicat ca duce partidul intr-o directie gresita si ca liberalii vor avea de

Calin Popescu Tariceanu si Theodor Stolojan s-au intalnit ieri degeaba. Tariceanu l-a acuzat pe Stolojan ca lupta pentru functii si ca este omul lui Basescu. Stolojan i-a replicat ca duce partidul intr-o directie gresita si ca liberalii vor avea de suferit.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a luat decizia corecta mult prea tarziu, din pacate pentru liberali. Nu mai poti spera la o reconciliere dupa ce, vreme de cateva luni, ti-ai bagat fostii colegi iin gura presei, excluzandu-i din partid ca pe niste borfasi de rand, numai pentru ca n-au pupat 'Piata Endependenti>>... Reconcilierea avansata abia acum de premier nu mai are efectul scontat de el, ci efectul unui bumerang. A tacut prea mult, a lasat cu buna-stiinta lucrurile sa se degradeze nepermis de mult, iar mana iintinsa, acum, nu mai foloseste decat tot exclusilor. Pentru ca, dincolo de poza, ramane teama.

-Teama ca la poarta partidului se pune de-o Revolutie.
-Teama ca n-aduce anul ce s-a dovedit ca poate aduce ceasul.
-Teama ca te poti trezi singur iin alegeri si iin fata electoratului, si iin fata competitorilor politici.
-Teama ca intri iin campanie direct de la putere, nu din opozitie! Oricum, o ciorba reiincalzita nu mai face aceiasi bani. In plus, daca prima oara excluderile pe banda rulanta au mers atat de usor, nici nu vreau sa ma gandesc la cum anume ar evolua situatia cand cineva i-ar bate din nou obrazul premierului, ulterior revenirii la matca a platformistilor. Inceputul l-am avut chiar ieri, iin urma iintrevederii celor doua grupari, iintrevedere menita, fie si doar formal, sa salveze ceea ce se mai putea salva. Premierul a cugetat iindelung si a scos la iveala descoperirea maxima din cariera lui politica: Stolojan si platformistii sunt teleghidati de democrati si de presedintele Traian Basescu. Sunt convinsa ca epocala descoperire va duce la caderea libera iin sondaje si a lui Traian Basescu, si a gruparii Stolojan, si a democratilor, urmand ca diferenta sa fie recuperata de Tariceanu...

Theodor Stolojan a declarat, ieri, la finalul intalnirii platformistilor cu liderul PNL, ca nu exclude participarea la un eventual congres extraordinar al partidului, daca acesta va fi organizat iin mod onest.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.