Social-democratii si-au fixat o tinta minimala de opt mandate (noua prin redistribuirea resturilor electorale) in alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc in 13 mai, plecand de la datele indicate de ultimele sondaje de opinie, au decl
Social-democratii si-au fixat o tinta minimala de opt mandate (noua prin redistribuirea resturilor electorale) in alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc in 13 mai, plecand de la datele indicate de ultimele sondaje de opinie, au declarat surse din PSD, conform Mediafax. PSD detine, in prezent, 12 mandate de euro-observatori. Unul dintre euroobservatorii Vasile Puscas sau Adrian Severin ar putea figura pe primul loc al listei electorale, desi in cadrul conducerii partidului a fost facuta si propunerea ca senatorul Ion Iliescu sa deschida lista, pentru un mai mare impact electoral, fondatorul PSD urmand, dupa alegeri, sa renunte la mandat. Varianta cu Iliescu are, insa, sanse minime de a fi pusa in practica. O varianta similara a fost vehiculata si cu Geoana, insa acesta a infirmat-o. Sursele citate au mai precizat ca, din cele opt pozitii considerate eligibile, trei vor reveni femeilor PSD. Actualii euroobservatori Corina Cretu si Daciana Sarbu sunt creditate cu sansele cele mai mari pentru a ocupa un loc, dar si Gabriela Cretu, Rovana Plumb, Adriana Ticau si Minodora Cliveti si-au exprimat dorinta de a candida.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.