De ceva timp s-a aciuat prin emisiunile tv dedicate fotbalului Vasile Turcu. Pentru cine nu-l cunoaste, interventiile sale televizate par desprinse dintr-un joc prescolar cu acuzatii de genul „Doamna, Gigel e mai rau decat mine!“. Argume

De ceva timp s-a aciuat prin emisiunile tv dedicate fotbalului Vasile Turcu. Pentru cine nu-l cunoaste, interventiile sale televizate par desprinse dintr-un joc prescolar cu acuzatii de genul „Doamna, Gigel e mai rau decat mine!“. Argumentele lui Vasile Turcu, mare antreprenor, lipit ca marca de scrisoare de Ministerul de Interne, nu sunt puerile, ci de-a dreptul grotesti, jignirile fiind o fundatie lexicala, fara a avea insa acoperisul constiintei. E greu sa-ti dai seama unde te afli pe taramul fotbalului atat timp cat injuri ca la usa cortului foste mari glorii precum Lita Dumitru sau Dan Petrescu. Unde mai pui ca intr-o curatenie sufleteasca demna de groapa de la Glina, Vasile Turcu a uitat ca are unele „amintiri“ neplacute vizavi de contractul de reparatii al Operei Romane, contract denuntat de fostul ministru al culturii si cultelor, Mona Musca, dar care se afla de aproape doi ani intr-un stand-by pe la Curtea de Conturi si Parchet. Lita Dumitru? „Un betiv!“, a spus Vasile. Dan Petrescu? „O maimuta!“, a decretat Turcu. „Eu? Un investitor care slujeste clubului Dinamo!“, se gratuleaza singu r antreprenorul. Mai, ne lesi? Vorbim de fotbal sau de caramizi, spaclu si var nestins?

Excursia lui Vasile Turcu prin fotbalul romanesc a inceput recent. Dornic sa prospecteze locatii exotice cum ar fi loja oficiala din sos. Stefan cel Mare, constructorul s-a insinuat pe langa Cristi Borcea si Gigi Netoiu, oferindu-si serviciile de catering financiar pentru echipa. Acceptarea sa in familia dinamovista s-a facut greu, fiind necesar un an de „studii“ de marketing sportiv pe la echipa de handbal a clubului alb-rosu. Saltul catre fotbal s-a facut brusc, Turcu aparand pe la emisiunile de televiziune si erijandu-se intr-un adevarat judecator de pace intre interesele lui Nicolae Badea si cele ale lui Giovanni Becali. A reusit performanta de a nu-i impaca si de a pastra relatii bune cu amandoi. Schimbarea lui Ioan Andone l-a transformat pe Turcu in initiatorul aversiunii impotriva lui Mircea Rednic. „Cine este Mircea Rednic? Noi avem nevoie de continuitate!“, spunea investitorul. Dupa numai cinci etape cu victorii pe linie ale echipei, Turcu s-a sucit: „Domnul profesor Rednic era cel mai nimerit sa conduca aceasta echipa!“. Unii ar spune ca aceasta este politica, altii ar spune ...altceva. Turcu, insa, nu s-a dumirit ca penibilitatea il castigase definitiv.

Ofensiva impotriva fotbalului romånesc
Toamna aceasta, Turcu a inceput „ofensiva“ prin mass-media. Declaratiile sale au capatat accente experte, constientizand ca sportul cu balonul rotund se joaca folosind in principal membrele inferioare. Cateodata este nevoie si de cap, dar in aparitiile sale televizate acest mic amanunt a fost ignorat. Investitorul in infrastructura clubului Dinamo si-a luat un avant revolutionar fotbalistic, uitand insa sa investeasca in infrastructura imaginii europene ce se profileaza pentru echipa de fotbal. Parerile unor foste mari glorii au fost percepute de „mesterul“ Turcu drept insulte. Ca atare, rabufnirile sale au avut accente de educatie „furata“ prin Cismigiu. Au cazut victime Lita Dumitru si Dan Petrescu! In sfera fotbalului romanesc, atat Dumitru, cat si Petrescu sunt situati pe diametrul gloriei. Turcu are o traiectorie elipsoidala, fiind nevoie de microscop pentru a-l cataloga drept satelit al planetei fotbal.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.