In ciuda infrangerii din finala Cupei Mondiale de la Aarhus, 28-29 contra Rusiei, Nationala feminina de handbal a demonstrat ca ramane una dintre marile forte ale lumii. Chiar si asa, insa, conducatorii ANS nu fac absolut nici un efort pentru a ajut

In ciuda infrangerii din finala Cupei Mondiale de la Aarhus, 28-29 contra Rusiei, Nationala feminina de handbal a demonstrat ca ramane una dintre marile forte ale lumii. Chiar si asa, insa, conducatorii ANS nu fac absolut nici un efort pentru a ajuta aceasta echipa, una dintre marile candidate la aurul mondial de anul viitor, dar si al celui olimpic de la JO din 2008, de la Beijing.

Handbalul feminin romanesc continua sa uimeasca intreaga lume. Dupa argintul de anul trecut, de la CM din Rusia, fetele lui Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au ratat, incredibil, prezenta la Europenele din acest an, dar s-au revansat la Cupa Mondiala de la Aarhus (Danemarca), competitie care a adunat la start cele mai bune echipe ale momentului, ajungand din nou in finala, pe care, din pacate, au cedat-o, iarasi, in fata rusoaicelor, 28-29, dupa un meci pe care l-au condus in cea mai mare parte a timpului. Desi a fost un turneu amical, handbalistele noastre s-au ales cu un cec in valoare de 15.000 de dolari, dar si cu un moral care le da dreptul sa spere intr-o calificare la Mondialele de anul viitor, dar, mai ales, la o calificare la Olimpiada din 2008, de la Beijing. M ai mult decat atat, orgoliile combatantelor de la acest turneu au aratat ca, in acest moment, Rusia si Romania domina handbalul feminin mondial, aducan-du-ne aminte, cu placere, cand, cu ani in urma, ambele echipe faceau acelasi lucru in handbalul masculin.

Cu ce am ramas de la Cupa Mondiala?
Dincolo de cecul de 15.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.