Institutiile Financiare Nebancare vor trebui sa dea un raport trimestrial Bancii Nationale.

Pe masura ce prevederile legale privind activitatea institutiilor financiare nebancare capata norme de aplicare, IFN incep sa simta mai concre
Institutiile Financiare Nebancare vor trebui sa dea un raport trimestrial Bancii Nationale.

Pe masura ce prevederile legale privind activitatea institutiilor financiare nebancare capata norme de aplicare, IFN incep sa simta mai concret ce inseamna supravegherea activitatii lor de catre banca centrala.

Indicatori in detaliu

BNR a publicat pe site ce date trebuie sa contina raportarile trimestriale obligatorii pe care institutiile financiare nebancare sint obligate sa le depuna la banca centrala. Acestea cuprind informatii amanuntite privind creditele si finantarile acordate clientilor, dar si sursele de finantare.

IFN vor raporta indicatori de analiza a activitatii, de la gradul de indatorare la profitul obtinut si rata rentabilitatii. In prezent exista la Registrul general si special 221 de IFN-uri deschise la BNR, dintre care 30 au trecut prin filtrul de inregistrare, iar in Registrul de evidenta sint 4.470 de entitati, dintre care 1.312 au primit autorizatie. Societatilor care nu au primit autorizatie li se prelungeste termenul de finalizare, dar este estimat ca procesul se va incheia in trei-patru luni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.