Poetul iesean Emil Brumaru si-a publicat integrala poetica la editura virtuala Liternet.

Ieri a avut loc, la Institutul Cultural Roman, lansarea volumelor II si III din „Commedia dell’Arte", integrala poetica a lui Emil Brumaru (foto), ilustrate cu lucrari ale graficienilor Devis Grebu si Mihaela Schiopu. La lansare au fost prezente multe vedete din zona culturala, printre care Mircea Dinescu, Ion Caramitru sau Horia-Roman Patapievici, care de altfel a tinut discursul de deschidere a evenimentului, in care a afirmat ca Brumaru este unul dintre cei mai „harnici" poeti.

„Inainte, cartile erau tiparite pe un suport moale, si anume memoria oamenilor. Apoi au inceput sa apara pe suporturi tari, cum sint placutele cuneiforme, hirtia, pielea de vitel. Se revine in ultimul timp la mediile moi", a spus Patapievici, cu referire la editura virtuala Liternet, care lanseaza cele doua volume.

Razvan Penescu de la Liternet a subliniat ca gratuitatea descarcarii volumelor de pe site (http://editura.liternet.ro/) nu presupune o calitate slaba a acestora, ci dimpotriva. Selectia cartilor aparute aici este destul de stricta. Prefata volumelor este semnata de Liviu Antonesei, care vede opera poetica a lui Brumaru ca pe o „cosmogonie scrisa pe mantaua lui Cehov".