O parte a suporterilor Politehnicii Timisoara au demonstrat, sambata seara, ca orasul de pe Bega nu este nici pe departe „leaganul civilizatiei“ din Romania.

Huliganii „alb-violeti“ i-au intampinat cu pietre, ba

O parte a suporterilor Politehnicii Timisoara au demonstrat, sambata seara, ca orasul de pe Bega nu este nici pe departe „leaganul civilizatiei“ din Romania.

Huliganii „alb-violeti“ i-au intampinat cu pietre, bate si pumni pe aradenii veniti pentru Poli - UTA (2-0), bagand doi dintre acestia in spital si determinand criza de epilepsie a unui politist. Alte zeci de suporteri aradeni au fost raniti destul de serios in urma luptelor de strada.

Nu a fost prima data cand banatenii s-au comportat ca niste salbatici, ei „vanandu-i“ pe fanii bucuresteni care venisera sa vada „pe viu“ Poli - Steaua.

Timisorenilor le place sa creada ca orasul in care locuiesc reprezinta “leaganul civilizatiei” in Romania. Evenimentele petrecute in acest an in jurul Stadionului „Dan Paltinisanu“ ii contrazic, insa, fara drept de apel. In nici un oras din Romania suporterii echipelor vizitatoare nu sunt vanati pe strazi asa cum se intampla in orasul de pe Bega. Sambata seara, doua sute de banateni au oferit o mostra de “civilizatie” in urma car eia mai multi oameni de ordine si suporteri ai echipei UTA au ajuns la spitalul de urgenta cu vatamari corporale grave.

Meciul dintre Poli Timisoara si UTA era unul de risc maxim, din cauza rivalitatii care exista intre suporterii celor doua echipe. Era stiut faptul ca timisorenii si aradenii se bat oriunde se intalnesc. In plus, suporterii “alb-violetilor” aveau niste antecedente urate in acest an, ei atacandu-i cu bate, cutite si pietre pe fanii bucuresteni veniti pentru Poli - Steaua. Cu toate acestea, suporterii veniti sambata de la Arad au fost insotiti de un numar mic de jandarmi, astfel ca huliganii care formeaza o parte a galeriei lui Poli nu au avut nici o retinere a-i ataca. Aproximativ doua sute de banateni i-au atacat cu pietre si bate pe oamenii de ordine si pe aradeni, fiind reprimati numai dupa ce jandarmii au primit intariri.

Huliganii vor infunda puscaria
Un politist, doi suporteri ai lui UTA si un timisorean au ajuns la spital dupa luptele de strada din jurul Stadionului „Dan Paltinisanu“. Mai multi dintre atacatori au fost retinuti de Politie, dar ei isi pot relua „activitatea“ dupa ce vor plati o amenda. Nu de alta, dar exponentii „civilizatiei“ trebuie sa mearga in sala de forta pentru a se pregati pentru viitoarele confruntari cu bucurestenii si cu aradenii. Aceasta situatie se poate schimba, insa, pe viitor. In urma violentelor de la Timisoara, conducatorii Jandarmeriei au decis sa ceara modificarea ordonantei care se refera la asigurarea ordinii publice pe stadioanele de fotbal. Astfel, violentele suporterilor pot intra sub incidenta penalului. Huliganii vor face o vizita pe la inchisoare, dupa ce vor da cu pumnul sau cu bata, ceea ce ar trebui sa-i mai cuminteasca.

Se poate urma modelul Argentinei
Violenta de pe si din jurul stadioanelor din fotbal este un fenomen social tot mai ingrijorator.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.