Bucurestenii vor sarbatori, timp de noua zile, integrarea Romaniei in Uniunea Europeana cu focuri de artificii si concerte cum n-a mai vazut Capitala. Nota de plata (aproape 3,4 milioane euro) va fi achitata de Guvern din sumele defalcate din taxa p
Bucurestenii vor sarbatori, timp de noua zile, integrarea Romaniei in Uniunea Europeana cu focuri de artificii si concerte cum n-a mai vazut Capitala. Nota de plata (aproape 3,4 milioane euro) va fi achitata de Guvern din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata.

Primaria asteapta banii guvernamentali pentru distractie, dupa ce consilierii generali au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, rectificarea bugetului municipalitatii cu suma totala de peste 3 miliarde RON. Fondurile suplimentare vor fi repartizate inegal pentru investitii in institutiile de cultura, iluminat public, modernizarea sistemului de termoficare si consolidarea locuintelor din Bucuresti si provin atat de la stat, cat si din impozite, taxe locale si credite angajate de municipalitate. TVA de la Guvern va arde, incepand cu 24 decembrie si pana in noaptea dintre ani, fitilele a sute de kilograme de artificii pentru a marca momentul integrarii in Uniunea Europeana. Organizatorii nu au facut economie nici la evenimentele cultural-artistice, ci vor imbraca tot orasul in sarbatoare si opulenta. Banii vor fi gestionati de Centrul de Proiecte Culturale ARCUB. Mu nicipalitatea va cheltui alte 95 milioane RON pentru achizitia de bunuri si servicii necesare pregatirii zilei aderarii, bani alocati de la bugetul Consiliului General al municipiului Bucuresti. Primaria Capitalei nu este singura institutie a administratiei publice care primeste fonduri guvernamentale pentru distractie, ci Executivul se va asigura ca distractia va ajunge la tot poporul. Fiecare oras resedinta de judet se va alege cu 150.000 RON pentru focurile de artificii si evenimentele cultural-artistice dedicate zilei integrarii, bani care urmeaza sa intre in bugetele locale in cursul acestei saptamani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.