Papa Benedict al XVI-lea afirma ca secularizarea societatii poate deveni “o provocare providentiala” pentru Biserica pentru a-si aprofunda si intari credinta, informeaza site-ul Catholica. Aceasta afirmatie a fost facuta cu prilejul inta
Papa Benedict al XVI-lea afirma ca secularizarea societatii poate deveni “o provocare providentiala” pentru Biserica pentru a-si aprofunda si intari credinta, informeaza site-ul Catholica. Aceasta afirmatie a fost facuta cu prilejul intalnirii cu episcopii germani veniti la Roma pentru vizita ad limina, de saptamana trecuta. In discursul sau, Sfantul Parinte a vorbit despre situatia din Germania care, in viziunea sa, „impartaseste cu intreaga lume apuseana situatia unei culturi caracterizate de secularizare, in care se tinde ca Dumnezeu sa dispara tot mai mult din constiinta publica, in care caracterul deosebit al persoanei lui Cristos se estompeaza si valorile faurite de traditia Bisericii isi pierd eficacitatea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.