Cotatia actiunilor Volkswagen (VW) a crescut, joi, cu 4%, avans determinat de posibilitatea ca principalul actionar al grupului, compania Porsche, sa avanseze o oferta de preluare integrala a celui mai mare constructor auto european, transmite Reuter
Cotatia actiunilor Volkswagen (VW) a crescut, joi, cu 4%, avans determinat de posibilitatea ca principalul actionar al grupului, compania Porsche, sa avanseze o oferta de preluare integrala a celui mai mare constructor auto european, transmite Reuters.
Actiunile Volkswagen au fost cotate la 86,5 euro la 9.10 GMT, in crestere cu 2,7%, in timp ce indicele bursier european DJ Stoxx, care include titlurile companiilor din sectorul auto, a crescut cu 2%.
Avansul pretului titlurilor Volkswagen a fost sustinut, de asemenea, de decizia bancii de investitii Goldman Sachs de a revizui in sens pozitiv ratingul pentru actiunile grupului auto, de la "neutru" la "cumpara".
Totodata, Goldman Sachs a majorat pretul-tinta pentru actiunile constructorului auto de la 77 de euro la 110 euro.
Titlurile Volkswagen au atins, miercuri, cel mai inalt nivel din ultimii opt ani, dupa ce Porsche a anuntat ca si-a majorat participatia la 27,4% si vizeaza obtinerea controlului asupra unui pachet de 29,9% din actiunile grupului auto.
Porsche a mai aratat ca ar putea realiza o majorare de capital in valoare de opt miliarde de euro, pentru a finanta o posibila achizitie.
Porsche a exclus, pana in prezent, posibilitatea de a achizitiona peste 30% din actiunile Volkswagen, eventualitate in care investitorul ar fi obligat sa avanseze o oferta de preluare integrala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.