Cinci membri ai Senatului PNL (Radu Campeanu, Neagu Djuvara, Mircea Ionescu Quintus, Sanda Negroponte Tatarascu si Dinu Zamfirescu) i-au adresat o scrisoare deschisa lui Theodor Stolojan in care il acuza de blocarea dialogului cu PNL prin cererile sa
Cinci membri ai Senatului PNL (Radu Campeanu, Neagu Djuvara, Mircea Ionescu Quintus, Sanda Negroponte Tatarascu si Dinu Zamfirescu) i-au adresat o scrisoare deschisa lui Theodor Stolojan in care il acuza de blocarea dialogului cu PNL prin cererile sale ultimative. "Un singur lucru nu intelegem. Spuneti ca luptati pentru aceleasi valori ca si noi, ca doriti un PNL puternic si, mai ales, liberal, ca aveti solutii pentru partid si ca sunteti capabil sa le puneti in practica. Cu toate acestea, va ascundeti ezitarile in spatele unor conditii de neacceptat. Sustineti dezbaterea, insa doar ca paranteza a propriilor idei. Doriti un dialog, insa, prin tot ceea ce spuneti, il ucideti inca inainte ca el sa se nasca. Va jigniti interlocutorul inca inainte de a-l saluta si vreti ca asa sa reconstruiti PNL", se arata in scrisoarea batranilor liberali. Acestora li se pare de neinteles ura pe care Stolojan ar nutri-o fata de conducerea partidului. Seniorii nu uita sa-i reproseze fostului presedinte al PNL faptul ca a ajuns premier in urma unei mineriade care a dezonorat Romania si ca l-a sustinut pe Ion Iliescu in campania prezidentiala din 1996. "Mult mai greu ne este sa uitam cum v-ati retras in campania electorala, cum v-ati ascuns la Cotroceni, refuzand orice contact cu partidul, cum ati acceptat sa fiti subalternul lui Traian Basescu si conducatorul unui grup de ale carui valori ne indoim", adauga veteranii liberali la lista reprosurilor adresate liderului disidentilor din PNL. Semnatarii sprijina totusi revenirea in partid a lui Stolojan, cu conditia sa respecte ceea ce nu a respectat pana acum, Statutul si membrii partidului. "Daca aveti onoare, nu va negociati bunele intentii!", cer seniorii liberali la finalul epistolei adresate lui Stolojan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.