Fostul premier Adrian Nastase se considera victima unor "abuzuri ale institutiilor statului si incalcari ale drepturilor omului". Intr-o conferinta de presa pe tema problemelor sale cu justitia, Nastase a afirmat ca, dupa 2004, numele sau a aparut in
Fostul premier Adrian Nastase se considera victima unor "abuzuri ale institutiilor statului si incalcari ale drepturilor omului". Intr-o conferinta de presa pe tema problemelor sale cu justitia, Nastase a afirmat ca, dupa 2004, numele sau a aparut in nu mai putin de 19 dosare, fie ca invinuit, fie ca legat de comiterea unor fapte penale. Din punctul sau de vedere, declansarea urmaririi penale impotriva sa s-a facut atat prin incalcarea dreptului la aparare, cat si prin declansarea "unui linsaj mediatic", orchestrat tot de catre procurori. In sprijinul afirmatiilor sale, Nastase a spus ca in presa au aparut nu mai putin de 228 de stiri pe surse judiciare in care apare numele sau, iar avocatii sai nu au avut acces la toate probele adunate de catre procurorii DNA. "Rechizitoriul nu este facut pentru instanta, ci pentru public", a mai spus Nastase despre documentul de 700 de pagini despre care afirma ca este intocmit in proportie de 90% din declaratiile unor soferi, motostivuitori etc. Din rechizitoriu ar fi fost date catre presa doar documente care servesc interesele acuzarii. "Procurorii au selectat si au pus pe piata ce au vrut", a declarat fostul lider al PSD. Cat priveste declaratiile fostului consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, privitoare la banii pe care Nastase i-ar fi trimis pentru cumparaturi, Nastase a afirmat ca acesta a dat declaratiile dorite de catre procurori pentru a-i schimba calitatea de invinuit in aceea de martor. "E aberant ca DNA sa depuna bani preluati de la Paun in contul meu si apoi sa-i sechestreze", a apreciat Nastase. El s-a declarat dispus sa apeleze la instantele europene in urma incalcarilor drepturilor omului pe care le-ar fi comis DNA. "DNA a ajuns <>", a conchis deputatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.