Fondul de investitii Gemisa a preluat compania romaneasca Egipo, proprietara retelei de magazine de produse de pescuit GIPO, pentru 900.000 de euro. Gemisa a cumparat, la sfarsitul lunii octombrie, pachetul integral de actiuni de la cei doi fondatori
Fondul de investitii Gemisa a preluat compania romaneasca Egipo, proprietara retelei de magazine de produse de pescuit GIPO, pentru 900.000 de euro. Gemisa a cumparat, la sfarsitul lunii octombrie, pachetul integral de actiuni de la cei doi fondatori ai GIPO, Stefan Popa si Lucian Giusca. Tranzactia a inclus marca GIPO, stocurile si echipa de management, in timp ce partea imobiliara a afacerii a ramas in posesia vechilor proprietari.
Infiintata in 1992, GIPO este una dintre cele mai importante firme de comert cu produse pentru pescuit, camping si sport. Compania detine 40 de magazine la nivel national si un portofoliu de noua marci in domeniul pescuitului. Potrivit agentiei Mediafax, noul management intentioneaza dezvoltarea unui sistem de franciza pentru magazinele GIPO si dublarea cifrei de afaceri pana la finele anului 2008, la opt milioane de euro. Planurile de dezvoltare viitoare a GIPO mai prevad o crestere a vanzarilor pe toate liniile de business si extinderea retelei de distributie. Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri de patru milioane de euro. Fondul de Investitii Gemisa este destinat finantarii proiectelor cu risc ridicat si are in portofoliu Miniblu, Optical Network, Cristal Diagnostic, Fleet Management Services, BIA, GeroAslan, Oxigen Plus, Press Pro International. Cifra de afaceri a companiilor din portofoliu se va situa in acest an la 12 milioane de euro, iar fondul intentioneaza sa investeasca si in alte trei proiecte din domenii ca servicii catre consumatori, retail si servicii profesionale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.