Contractul de preluarea a actiunilor Daewoo Craiova de catre Automobile Craiova a fost semnat in cursul zilei de ieri, au anuntat surse din cadrul MEC citate de Mediafax.
"In perioada imediat urmatoare vor fi efectuate modificarile in actionar
Contractul de preluarea a actiunilor Daewoo Craiova de catre Automobile Craiova a fost semnat in cursul zilei de ieri, au anuntat surse din cadrul MEC citate de Mediafax.
"In perioada imediat urmatoare vor fi efectuate modificarile in actionariat si se va relua procesul de privatizare pe principii concurentiale", au precizat sursele citate.
Contractul de transfer a unei participatii de 51% si tranzactia asupra creantelor intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania a fost semnat la sfarsitul lunii august. Tranzactia a fost evaluata la 60 milioane dolari, din care 50 milioane de dolari reprezinta cumpararea pachetului majoritar de actiuni, iar 10 milioane dolari reprezinta datoriile uzinei din Craiova catre firme din grupul Daewoo.
In urma tranzactiei, compania Automobile Craiova si-a majorat participatia la 100%. Statul este actionarul majoritar al Automobile Craiova, cu 72,4% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 22% din titluri.
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat in urma cu doua saptamani ca producatorul de autovehicule Daewoo Automobile Romania (DWAR) va fi scos la privatizare, in luna decembrie, transferul firmei in proprietate privata urmand sa aiba loc in primul trimestru din 2007. Printre cei interesati se numara Ford, GM Daewoo Auto&Technology, Renault - Nissan, Cherry si Tata. Daewoo Automobile Romania a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri neta de 762,2 milioane lei (peste 210 milioane euro), in scadere cu 5,8% fata de anul 2004, si pierderi de 171,7 milioane lei (47,4 milioane euro), fata de un profit brut de 160,8 milioane lei (39,7 milioane euro) cu un an inainte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.