Cresterea economica in cele 12 state membre ale zonei euro a incetinit peste asteptari in perioada iulie-septembrie, pana la 0,5%, fata de 0,9 la suta in trimestrul anterior, anunta Eurostat, citat de Mediafax. Reuters precizeaza ca rata cresterii s-
Cresterea economica in cele 12 state membre ale zonei euro a incetinit peste asteptari in perioada iulie-septembrie, pana la 0,5%, fata de 0,9 la suta in trimestrul anterior, anunta Eurostat, citat de Mediafax. Reuters precizeaza ca rata cresterii s-a plasat la 2,6% fata de perioada similara a anului 2005, sub previziunile analistilor, care estimau un avans anualizat de 2,7% si o majorare de 0,6% comparativ cu trimestrul al doilea. Evolutia amintita a fost influentata de stagnarea economiei franceze si de avansul redus, de 0,3%, consemnat in Italia. Germania, cea mai mare economie a zonei euro, a inregistrat, de asemenea, o incetinire semnificativa a cresterii fata de trimestrul anterior, de la 1,1% la 0,6%.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.