Presedintele UDMR, Marko Bela, sustine ca motiunea de cenzura pe tema declaratiilor sale privind autonomia teritoriala reprezinta "o intentie iresponsabila", care are drept scop amplificarea retoricii nationaliste. "In timp ce ne referim la un parten
Presedintele UDMR, Marko Bela, sustine ca motiunea de cenzura pe tema declaratiilor sale privind autonomia teritoriala reprezinta "o intentie iresponsabila", care are drept scop amplificarea retoricii nationaliste. "In timp ce ne referim la un parteneriat strategic intre Romania si Ungaria, in acelasi timp trebuie sa luam act de intentiile unor partide de a tensiona aceste relatii, de a amplifica retorica nationalista", a spus Marko Bela. "Am avea nevoie de o opozitie mai consecventa, mai puternica si mai profesionala", a adaugat liderul UDMR, care a apreciat ca PSD este mai interesat de propriile probleme interne si nu are puterea de a critica guvernarea, ci "foloseste populisme si retorica nationalista". El a tinut sa precizeze ca este un lucru obisnuit ca opozitia sa depuna motiuni de cenzura si sa critice guvernarea si ca, in 15 ani, nicio motiune de cenzura nu a avut succes. In contextul in care zilele trecut PC a incercat sa depuna o motiune simpla pe acelasi subiect, Marko Bela a tinut sa atraga atentia ca, in cazul in care un partid din coalitia majoritara ar vota motiunea de cenzura, atunci nu ar mai fi majoritate parlamentara si trebuie cautata "o alta formula". Nici PD nu s-a aratat indiferent fata de declaratiile liderului UDMR, privind autonomia, insa luni seara, Emil Boc a lasat sa se inteleaga ca nu se pune problema sa sustina motiunea de cenzura. "Nimeni nu trebuie trimis la inchisoare daca face o declaratie politica intr-un sens sau altul, dar aceia care incalca textul Constitutiei trebuie sa suporte rigorile legii", a mai spus liderul PD. PSD va initia o motiune de cenzura, pe tema autonomiei teritoriale pe criterii etnice promovate de UDMR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.