Compania de administrare a fondurilor de investitii RREEF Opportunity Funds, parte a grupului german Deutsche Bank, va construi in parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre (GTC) doua complexuri rezidentiale in Bucuresti. Conform GTC,
Compania de administrare a fondurilor de investitii RREEF Opportunity Funds, parte a grupului german Deutsche Bank, va construi in parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre (GTC) doua complexuri rezidentiale in Bucuresti. Conform GTC, cele doua proiecte vor livra pe piata rezidentialelor o suprafata de 210.000 mp.
Unul dintre proiectele vizate este Rose Garden, ce va cuprinde 11 imobile, cu 900 de apartamente si locuinte de tip penthouse, si va avea o suprafata construita de 80.000 mp. Complexul va oferi 3.000 mp de spatii comerciale, suprafete destinate locurilor de joaca pentru copii, precum si cu o parcare de 1.000 de locuri. Cel de-al doilea proiect, Felicity, va fi amplasat in zona Baneasa, pe soseaua care leaga centrul orasului de Aeroportul International Henri Coanda. Construit pe un teren de 10 hectare, proiectul va avea o suprafata construita de 130.000 mp. RREEF Opportunity Funds va prelua un pachet de 49,9% din actiunile companiei care va dezvolta proiectul Rose Garden si 29,9% din titlurile firmei care va construi Felicity. Totodata, fondul de investitii va deveni actionar la o alta companie a GTC, din Ungaria, prin intermediul careia va fi dezvoltat un proiect de locuinte in Budapesta. Potrivit unor surse din piata, citate de Mediafax, valoarea totala a investitiilor din Romania si Ungaria se va ridica la 270 milioane de euro. Cele trei proiecte vor fi finalizate in mai multe etape, prima dintre ele fiind propusa pentru sfarsitul anului 2008. RREEF Opportunity Funds a investit, pana in prezent, 3,5 miliarde dolari in 217 proiecte din 25 de state si are in administrare active in valoare de peste patru miliarde de dolari.
Unul dintre cei mai importanti developeri pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, GTC are in derulare proiecte pe segmentele importante ale pietei. In Romania, GTC detine spatii comerciale si rezidentiale de peste 220.000 mp si, potrivit propriilor estimari, intentioneaza sa dezvolte, in urmatorii trei ani, proiecte imobiliare cu o suprafata de cel putin 300.000 mp.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.