Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania cere Guvernului sa analizeze luarea unor masuri de impozitare suplimentara a profiturilor conjuncturale realizate de companiile producatoare de gaze naturale, informeaza un comunicat AOAR transmis Rompres. A
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania cere Guvernului sa analizeze luarea unor masuri de impozitare suplimentara a profiturilor conjuncturale realizate de companiile producatoare de gaze naturale, informeaza un comunicat AOAR transmis Rompres. AOAR solicita si constituirea unui fond de investitii destinat punerii in exploatare a unor rezerve de gaze naturale, prin Romgaz sau o companie nou constituita, prin oferta publica de actiuni."Romania nu poate continua sa depinda integral de interese private complet dezinteresate de realitatile societatii romanesti si care prin comportamentul lor pot afecta grav atat mediul economic, cat si viata sociala cotidiana", precizeaza comunicatul citat. Pe de alta parte, AOAR cere sa se faca publice "asa-numitele preturi internationale cu care autoritatile romane incearca sa elimine orice analize economice sau de oportunitate, puse in discutie de reprezentantii mediului de afaceri".
Afaceristii vor o strategie de reducere a dependentei Romaniei de importul de resurse energetice si arata ca Romania trebuie sa investeasca masiv in cresterea eficientei energetice si in reducerea consumurilor la toate categoriile pentru a putea suporta cresterea preturilor resurselor energetice. "Daca romanii s-au mai intalnit cu frig in case, la scoala sau la serviciu, desi consideram uitata aceasta perioada, paralizarea economica sau cresterea insuportabila a preturilor produselor afectate de cresterea in cascada a preturilor la gaze naturale, energie electrica si termica sunt situatii care pot sa conduca la periclitarea sigurantei nationale", se mai arata in comunicatul AOAR .


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.