Verbund Austria intentioneaza sa participe la privatizarea complexurilor energetice Turceni si Rovinari, precum si a unor termocentrale si hidrocentrale, a anuntat, ieri, Ovidiu Pop, reprezentant al firmei austriece, fost director general al Termoele
Verbund Austria intentioneaza sa participe la privatizarea complexurilor energetice Turceni si Rovinari, precum si a unor termocentrale si hidrocentrale, a anuntat, ieri, Ovidiu Pop, reprezentant al firmei austriece, fost director general al Termoelectrica. "Verbund vrea sa investeasca in productia de energie electrica in Romania, si de aceea este interesata sa participe la privatizarile din sector. In acest sens, firma ia in calcul privatizarile complexurilor energetice si a unor unitati ale Termoelectrica si Hidroelectrica", a afirmat, pentru Mediafax, Pop. Precizand ca, in cel mai scurt timp, Verbund va deschide o filiala in Bucuresti, Pop a spus ca societatea austriaca intentioneaza sa participe si la constructia unor capacitati de producere a energiei electrice obtinuta din surse regenerabile. Verbund este cea mai mare companie din sectorul energetic din Austria, avand atat activitati de productie, cat si de transport si furnizare de electricitate. Compania are o capacitate totala instalata de producere a electricitatii de 8.300 MW si detine o retea de distributie in lungime de 3.300 km. La sfarsitul saptamanii trecute, Verbund a semnat un memorandum cu firma rusa OAO HydroOGK pentru realizarea unui studiu privind constructia unor noi unitati de productie de energie electrica in Rusia. Statul austriac este principalul actionar al Verbund, cu o participatie de 51%. Compania a avut anul trecut vanzari de peste 2,5 mld. euro si a obtinut un profit operational de 527 mil. euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.