Grupul ungar Magyar Olaj es Gazipari (MOL) a raportat o crestere cu 38,5% a vanzarilor de combustibil in Romania in perioada ianuarie-septembrie 2006, ca urmare a extinderii retelei prin preluarea statiilor Shell Romania si a majorarii volumului medi
Grupul ungar Magyar Olaj es Gazipari (MOL) a raportat o crestere cu 38,5% a vanzarilor de combustibil in Romania in perioada ianuarie-septembrie 2006, ca urmare a extinderii retelei prin preluarea statiilor Shell Romania si a majorarii volumului mediu vandut in benzinarii.
De asemenea, potrivit unui comunicat al companiei, cota detinuta de MOL pe piata de retail din Romania a crescut la 14% in perioada ianuarie-septembrie 2006.
Grupul ungar detinea, la 30 septembrie 2006, 139 de benzinarii in Romania. La finele primelor noua luni ale anului trecut, reteaua de benzinarii MOL cuprindea 137 de unitati de vanzare. Vanzarile magazinelor din benzinariile MOL din Romania au crescut cu 33,5% in primele noua luni ale anului, avans determinat, de asemenea, de extinderea retelei, potrivit comunicatului. La nivelul intregului grup, profitul operational a crescut cu 47%, la 352,2 miliarde de forinti (1,652 miliarde de dolari).
Cresterea castigului operational a fost stimulata de investitiile realizate de MOL in ultimii ani, vizand dezvoltarea principalelor activitati ale grupului, dar a reprezentat, in acelasi timp, un rezultat al proiectelor de imbunatatire a eficientei implementate de MOL. Profitul net a crescut cu 59%, la 306,9 miliarde de forinti (1,439 miliarde dolari) in primele noua luni, reflectand performantele semnificative ale diviziei de explorare si productie si a unitatii de rafinare si marketing. Veniturile nete din vanzari obtinute de MOL s-au plasat la 2.263 miliarde de forinti la 30 septembrie 2006, in crestere cu 33% fata de primele noua luni ale anului trecut. La sfarsitul lunii septembrie, grupul MOL opera o retea de 841 de benzinarii in Ungaria, Slovacia, Romania, Austria, Cehia, Slovenia, Serbia si Polonia, fata de 795 in septembrie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.