Petrolul continua, ieri, sa fie cotat la Bursa din Singapore la valori sub 60 dolari barilul, dupa o saptamana de nesemnificative cresteri. Potrivit Reuters, marii producatori si distribuitori de titei sunt in asteptarea iernii, dar si a unor noi ev
Petrolul continua, ieri, sa fie cotat la Bursa din Singapore la valori sub 60 dolari barilul, dupa o saptamana de nesemnificative cresteri. Potrivit Reuters, marii producatori si distribuitori de titei sunt in asteptarea iernii, dar si a unor noi evolutii in atitudinea tarilor membre ale cartelului petrolier OPEC. Sortimentul "Light" a fost contractat la Bursa din New York, pentru luna decembrie, la 59,69 dolari barilul, doar cu 10 centi mai mult fata de cotatia de vineri.
Si la Londra, sortimentul Brent a fost cotat la 59,89 dolari barilul, cu 18 centi mai mult decat la sfarsitul saptamanii precedente. De altfel, declara pentru Reuters Steve Rowles, analist, cu sediul la Hong Kong, 60 de dolari este pretul agreat in acest moment si de cartelul OPEC.
Experti ai OCDE prognozeaza, insa, o crestere a cotatiilor in ultimul trimestru al acestui an, fiind deja inregistrate un declin al stocurilor de petrol si o crestere a consumului in zonele unde se asteapta o iarna mai rece ca de obicei.
Sunt avute in vedere, de asemenea, noi reduceri ale extractiei in tarile OPEC, chiar daca nu se asteapta ca toti membrii cartelului sa respecte in totalitate deciziile in acest sens.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.