Cea de-a doua faza a proiectului Liberty Center a debutat la sfarsitul saptamanii trecute, anunta grupul de societati AWDI, detinatorul a 50% din actiunile complexului. Aceasta etapa a inceput prin demolarea "Circului foamei" din Rahova, pe amplasame
Cea de-a doua faza a proiectului Liberty Center a debutat la sfarsitul saptamanii trecute, anunta grupul de societati AWDI, detinatorul a 50% din actiunile complexului. Aceasta etapa a inceput prin demolarea "Circului foamei" din Rahova, pe amplasamentul caruia se va ridica noul complex comercial, transmite Mediafax.
Grupul de investitori americani de origine libaneza AWDI si dezvoltatorul imobiliar nord-irlandez Mivan intentioneaza sa investeasca 70 mil. euro in mall-ul Liberty Center din sectorul 5. Avand drept data de finalizare sfarsitul lui 2008, centrul de cumparaturi va cuprinde aproximativ 100 de magazine, o parcare subterana cu 700 de locuri si, in premiera pentru centrele comerciale din Romania, un patinoar acoperit, functionabil pe parcursul intregului an. Planurile AWDI pe piata locala vizeaza si construirea a doua cladiri de birouri clasa A si o parcare supraetajata pentru 1.200 de locuri de parcare, in imediata apropiere a Liberty Center. La nivelul intregii tari, impreuna cu parteneri din Europa, SUA, Qatar, Arabia Saudita, Kuweit si Liban, AWDI intentioneaza sa lanseze alte 10 astfel de proiecte imobiliare in urmatorii ani. Tintele de dezvoltare sunt reprezentate de cartiere rezidentiale, cladiri de birouri clasa A si complexuri comerciale.
Grupul de societati AWDI, al carui reprezentant legal este Hassan Awdi, detine societatile Rodipet SA, Supremo Corporation SRL, Rodipet Courier, Monalisa Investments SRL, Yourhotels SRL, Baalbeck Tourism SARL, Rodipet Abonamente SRL si Rodipet Business Solutions SRL. "Circurile foamei" sunt cladiri-gigant a caror constructie a inceput la finalul anilor '80 conform planurilor de sistematizare comunista, urmand sa serveasca drept mari complexuri agroalimentare. Dupa Revolutie, aceste structuri au ramas nefinalizate, prezentand un real pericol pentru bucuresteni. Structurile similare din Vitan, Militari-Lujerului, Eroii Revolutiei au fost deja transformate in complexuri comerciale de tip mall.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.