Agentia de evaluare Fitch Ratings a reafirmat calificativele acordate ProCredit Bank Romania. Pentru datoriile in valuta pe termen lung, institutia de credit a primit "BB plus", iar pentru cele pe termen scurt "B", informeaza Fitch. De asemenea, cali
Agentia de evaluare Fitch Ratings a reafirmat calificativele acordate ProCredit Bank Romania. Pentru datoriile in valuta pe termen lung, institutia de credit a primit "BB plus", iar pentru cele pe termen scurt "B", informeaza Fitch. De asemenea, calificativul individual a fost reafirmat la "D/E", iar cel care cuantifica sprijinul pe care il poate primi de la actionari la "3", se arata intr-un comunicat al Fitch Ratings.
"Calificativele reflecta probabilitatea moderata ca ProCredit Romania sa obtina sprijin de la actionarul majoritar, ProCredit Holding (PCH), in caz de nevoie. In prezent, PCH detine 32% din capitalul bancii. Desi alti actionari importanti ai PCH detin participatii semnificative la ProCredit Romania, PCH va prelua, cel mai probabil, pachetul majoritar al bancii, in 2007", se spune in comunicat.
Ratingul individual al ProCredit Romania reflecta dimensiunile reduse ale bancii, profitabilitatea scazuta, desi aflata pe un trend ascendent, precum si riscurile, atat cel derivat din creditare, cat si cel operational, generate de avansul rapid al portofoliului de credite. Aceste riscuri sunt echilibrate insa de avantajele apartenentei ProCredit Romania la o retea globala, se spune in comunicat. ProCredit Romania a inregistrat profit, in 2005, iar tendinta continua si in acest an. Aceste rezultate au fost obtinute in pofida cheltuielilor cu extinderea retelei si a provizioanelor constituite, mentioneaza Fitch.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.