Patru din zece directori de firme care isi desfasoara activitatea in capitala Angliei se gandesc sa plece din Londra, unul dintre cele mai scumpe orase din lume, din cauza costurilor in continua crestere a spatiilor de birouri, se arata intr-un studi
Patru din zece directori de firme care isi desfasoara activitatea in capitala Angliei se gandesc sa plece din Londra, unul dintre cele mai scumpe orase din lume, din cauza costurilor in continua crestere a spatiilor de birouri, se arata intr-un studiu al Camerei de Comert si Industrie din Londra (LCCI).
Aproximativ un sfert din totalul firmelor care se gandesc la relocalizarea afacerilor planuiesc sa se mute in alt oras incepand de anul viitor, iar zece procente iau in calcul aceasta varianta doar in urmatorii cinci ani.
Statisticile LCCI releva faptul ca printre aspectele care vor genera exodul afaceristilor din Londra se numara cresterea costurilor spatiilor de birouri si fabrici, dar si acomodarea greoaie a investitorilor.
Totodata, opt din zece firme au precizat ca se gandesc la relocalizarea afacerilor, in special din cauza costurilor foarte mari si mai putin din cauza altor probleme cum ar fi cele legate de asigurare, chirii, costul utilitatilor si elaborarea unui plan de afaceri.
"In acest ultim studiu se arata ca 38% din firme se gandesc sa isi mute afacerile in alte orase din cauza costurilor pe care le implica prezenta in Londra. Aceasta veste este una ingrijoratoare si trebuie sa ne ocupam imediat de aceasta problema", a declarat Colin Stanbridge, director general al LCCI, citat de icWales.
In pofida acestor preocupari, analiza LCCI arata ca nevoia de spatiu in Londra va continua sa creasca. De asemenea, trei sferturi dintre companiile respondente estimeaza ca numarul firmelor din capitala Angliei se va mari in urmatorii 5-10 ani. Doar 6% dintre firmele chestionate se asteapta la o descrestere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.