PD a stabilit ieri conditiile minime pe care trebuie sa le indeplineasca un democrat pentru a ajunge pe lista pentru Parlamentul European. Candidatii trebuie sa cunoasca cel putin o limba straina, sa stie mecanismele de functionare ale institutiilor
PD a stabilit ieri conditiile minime pe care trebuie sa le indeplineasca un democrat pentru a ajunge pe lista pentru Parlamentul European. Candidatii trebuie sa cunoasca cel putin o limba straina, sa stie mecanismele de functionare ale institutiilor europene si sa indeplineasca toate criteriile enuntate de Coalitia pentru un Parlament Curat la alegerile parlamentare din anul 2004.
Criterii similare au stabilit si liberalii pentru desemnarea reprezentantilor lor pentru PE. Insa, spre deosebire de PNL, PD evita sa spuna clar daca va merge sau nu pe listele Aliantei in alegerile din 13 mai 2007. Ieri, Emil Boc a declarat ca stabilirea listelor comune sau separate de PNL la alegerile pentru PE va fi "o decizie politica". "In principal, Protocolul este regula de functionare si pe acesta mergem inainte. Protocolul Aliantei a fost si la stabilirea listei din 2004, Protocolul este si acum in vigoare. El este elementul de referinta in stabilirea relatiilor pe care PD le are cu PNL, inclusiv in ceea ce priveste potentialele liste comune pentru Parlamentul European", a precizat liderul democrat.
Intrebat daca exista vreun semnal de la filialele democrate, referitor la candidatura comuna sau separata de PNL pe listele pentru PE, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a raspuns: "Nu va ascund ca exista o anumita dorinta de a candida pe liste separate. O astfel de decizie va fi luata la momentul potrivit".
Liderii PD au decis ca fiecare judet sau sector poate propune 2 candidati la alegerile pentru PE, lista finala cuprinzand 45 de candidati potentiali. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca potrivit prevederilor protocolului Aliantei, PNL si PD vor merge pe liste comune. Aseara era programata o sedinta a Aliantei, in care urma sa fie discutat si acest subiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.