O societate mixta din care face parte BHP Billiton a achizitionat, de la grupul Anadarko Petroleum, zacamantul de petrol si gaze naturale Gingis Han, situat in Golful Mexic, contra a 1,35 miliarde dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax. Decizia
O societate mixta din care face parte BHP Billiton a achizitionat, de la grupul Anadarko Petroleum, zacamantul de petrol si gaze naturale Gingis Han, situat in Golful Mexic, contra a 1,35 miliarde dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax. Decizia de vanzare a campului de petrol si gaze naturale face parte dintr-un plan mai amplu al Anadarko de a renunta la unele dintre activele grupului, in valoare de zece miliarde de dolari, pentru a-si achita unele datorii. Rezervele de echivalent petrol ale zacamantului Gingis Han, descoperit in 2005, sunt evaluate la 65 pana la 170 milioane de barili, se arata intr-un comunicat al BHP.
Prin achizitie, BHP preia o participatie de 44% din zacamant, in valoare de 594 milioane dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.