Cosmote, cel mai mare operator grec de telefonie mobila, preconizeaza ca veniturile companiei vor avansa anul acesta cu pana la 30%, anticipand o crestere similara si pentru anul 2007, ca urmare a achizitiei retelei de magazine Germanos.
"Veni
Cosmote, cel mai mare operator grec de telefonie mobila, preconizeaza ca veniturile companiei vor avansa anul acesta cu pana la 30%, anticipand o crestere similara si pentru anul 2007, ca urmare a achizitiei retelei de magazine Germanos.
"Veniturile vor creste cu peste 30% si in 2007, iar profitul EBITDA, calculat inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii, se va plasa peste nivelul de 15%", a declarat Elias Fotiadis, directorul financiar al Cosmote, citat de Reuters, preluat de Mediafax. In intervalul 2007-2009, veniturile Cosmote sunt estimate sa avanseze cu peste 15%, in timp ce ritmul de crestere a EBITDA ar putea depasi acest nivel, a mentionat oficialul Cosmote. Cosmote a anuntat joi o majorare cu 21,2% a profitului net trimestrial, peste asteptari, intrucat cresterea gradului de utilizare a telefoanelor mobile a contrabalansat costurile aferente extinderii companiei in strainatate.
Profitul net al Cosmote a atins, in trimestrul al treilea, 117,2 milioane de euro, depasind nivelul de 101,4 milioane de euro, prognozat de analistii intervievati de Reuters.
Grupul elen a raportat un nivel al EBITDA de 248,6 milioane de euro, in crestere cu 11%, si un avans cu 18,4% al vanzarilor, la 593,5 milioane de euro. La inceputul lunii septembrie, Consiliul roman al Concurentei a aprobat in mod neconditionat achizitionarea de catre compania Cosmote a pachetului majoritar al Germanos S.A. si in mod implicit filialele sale din Romania, respectiv Germanos Telecom Romania S.A. si Sunlight Romania, filiala Bucuresti.
Dupa achizitionarea pachetului de actiuni Germanos, tranzactie prognozata a avea loc pana la sfarsitul anului curent, Cosmote va beneficia de oportunitati de crestere importante in statele unde cele doua companii au activitati. Germanos detine o retea de distributie in domeniul telecomunicatiilor de 537 de magazine in Grecia, Bulgaria, Romania si Macedonia. Germanos a intrat pe piata romaneasca in 1996, detinand in prezent peste 100 de magazine. Cosmote Romania si-a relansat operatiunile comerciale in decembrie 2005 si avea, la finele lunii septembrie 2006, 669.685 de clienti. Veniturile Cosmote Romania au crescut, in primele noua luni, la 26,5 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.