Comisia Europeana, sustine intr-un comentariu EuroNews, ar trebui sa intervina pe piata diamantelor, sa faca ordine intr-o jungla unde practicile concurentiale sunt tot mai serios neglijate. La Anvers, Belgia, capitala mondiala a tranzactiilor cu dia
Comisia Europeana, sustine intr-un comentariu EuroNews, ar trebui sa intervina pe piata diamantelor, sa faca ordine intr-o jungla unde practicile concurentiale sunt tot mai serios neglijate. La Anvers, Belgia, capitala mondiala a tranzactiilor cu diamante, vanzatorii si artizanii de diamante acuza compania sud-africana De Beers - lider mondial in producerea de diamante pure - ca abuzeaza de pozitia sa dominanta in sector. Mai exact, de faptul ca a instituit un sistem de distributie selectiva, ceea ce contravine reglementarilor europene privind concurenta. Richard Corbett, deputat laburist in Parlamentul European, a cerut Bruxelles-ului sa deschida o ancheta. "Comisia Europeana este cainele nostru de paza privind concurenta pe piata unica si trebuie sa-si faca datoria, declansand o ancheta", a declarat Corbett, citat de Euronews. Plangerile distribuitorilor si producatorilor mici si mijlocii de diamante la adresa De Beers au devenit tot mai numeroase, ele reflectand temerile acestora ca vor fi eliminati de pe piata. La presiunile Bruxelles-ului, compania sud-africana De Beers a fost deja nevoita sa suspende un contract cu un producator rus de diamante, iar, pe teritoriul Africii de Sud, a trebuit sa se supuna unei noi legislatii ce a obligat-o sa transfere o buna parte a productiei catre populatia autohtona.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.