Cele cinci societati de investitii financiare au inregistrat cresteri ale profitului in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu rezultatele obtinute in aceeasi perioada a anului trecut. In functie de cresterea profitului obtinut la noua luni,

Cele cinci societati de investitii financiare au inregistrat cresteri ale profitului in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu rezultatele obtinute in aceeasi perioada a anului trecut. In functie de cresterea profitului obtinut la noua luni, cele mai bune evolutii le-au inregistrat SIF Banat-Crisana, SIF Oltenia si SIF Muntenia. In cazul societatii SIF Banat-Crisana, profitul realizat in primele noua luni ale anului s-a cifrat la 96 milioane lei, in crestere cu 74% fata de cel obtinut in aceeasi perioada a anului 2005. Pe acelasi trend s-a clasat si profitul SIF Oltenia, care in primele trei trimestre a avut o crestere de 87%, ajungand la 103 milioane lei.
SIF Muntenia a obtinut un profit la noua luni, in valoare de 80,9 milioane lei, cresterea fata de perioada similara a anului trecut fiind de 78%. Veniturile SIF Oltenia au ajuns in cele trei trimestre la 133 milioane lei, in crestere cu 84%, in timp ce cheltuielile au avansat cu 75%, pana la 29,7 milioane lei.
La capitolul active, SIF Oltenia a inregistrat o valoare de 1,52 miliarde lei, in timp ce in primele noua luni ale anului trecut activele se plasau la 1,51 miliarde lei.
La SIF Moldova, profitul net a inregistrat o scadere de 22,8%, ajungand la aproape 40 milioane de lei. In aceeasi perioada, activele societatii au crescut fata de primele noua luni din 2005, cu aproape 22%, situandu-se la peste 1,3 miliarde de lei. In cazul SIF Muntenia veniturile s-au plasat la 117,01 milioane de lei. Totodata, activele societatii au atins 1,22 miliarde de lei.
In perioada analizata, veniturile SIF Banat-Crisana au crescut cu 63%, la 119 milioane lei. SIF Transilvania a inregistrat in primele noua luni ale anului un profit net de 52,8 milioane de lei, cu 46% mai mare comparativ cu profitul raportat in perioada similara a anului trecut.

BET-FI a crescut vineri cu 1%

In sedinta de vineri, indicele BET-FI a luat un avans de 1,05%, pe fondul unor rulaje cu titluri SIF in valoare totala de 32,64 milioane de lei, acoperind peste 58% din totalul rulajelor din piata.
Doar schimburile cu SIF Moldova si SIF Transilvania au acoperit peste o treime din piata. SIF Moldova a avut, in ultima sedinta a saptamanii, o crestere de 0,63% pe fondul unor rulaje in valoare de 9,35 milioane de lei.
Totodata, SIF Oltenia a marcat un avans de 0,57%, valoarea totala a schimburilor cu titluri SIF Oltenia fiind de 8,49 milioane de lei. Cea mai buna evolutie a avut-o SIF Transilvania, care la inchiderea sedintei se plasa in urcare 1,82% fata de inchiderea de joi.
Pretul unei actiuni a ajuns la inchidere la 2,75 lei. SIF Banat Crisana a avut o crestere a pretului actiunilor de 1,31%, valoarea totala a schimburilor fiind de 5,65 milioane de lei. SIF Muntenia a avut in sedinta de vineri un rulaj in valoare totala de 4,07 milioane de lei.
La inchiderea sedintei, pretul actiunilor se plasa la 1,82 lei pe unitate, in crestere cu 1,1% fata de inchiderea de joi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.