Profitul grupului italian Eni, al patrulea mare jucator de pe piata europeana a petrolului, a inregistrat o crestere de 3,5% in trimestrul al treilea al anului curent, pe fondul majorarii pretului titeiului. Profitul net al Eni in Q3 a crescut pana l
Profitul grupului italian Eni, al patrulea mare jucator de pe piata europeana a petrolului, a inregistrat o crestere de 3,5% in trimestrul al treilea al anului curent, pe fondul majorarii pretului titeiului. Profitul net al Eni in Q3 a crescut pana la valoarea de 2,42 de miliarde de euro, sau 66 de centi pe actiune, de la nivelul de 2,34 de milioane de euro, sau 62 de centi pe titlu, consemnat in perioada similara a anului trecut.
Profitul grupului italian, excluzand evenimentele punctuale (one-time items) si modificarile operate la nivelul inventarelor, a fost de 2,62 de miliarde de euro, comparativ cu valoarea de 2,42 anticipata de analistii intervievati de Bloomberg.
"Rezultatele se plaseaza peste asteptari si sunt sustinute de pretul ridicat al petrolului", a declarat Vincenzo Riflesso, agent imobiliar care colaboreaza cu Banca IMI, in Milano.
In Milano, cotatia actiunilor Eni a consemnat un avans de 2%, pana la 24,80 de euro, dupa publicarea rezultatelor financiare. Valoarea de piata a grupului a urcat la 99,3 miliarde de euro.
Productia de hidrocarburi realizata de companie a scazut usor fata de perioada iulie-septembrie a anului 2005, de la 1,72 milioane barili zilnic la 1,71 milioane barili.
Diminuarea productiei grupului italian a fost influentata de confiscarea, de catre Venezuela, a campului petrolier Dacion, exploatat de Eni, informeaza Reuters, preluata de Mediafax.
Eni a initiat o procedura de arbitraj impotriva statului sud-american, la Centrul International de Solutionare a Disputelor legate de Investitii (ICSID) al Bancii Mondiale. Eni este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Agip Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.