Biserica Sfantul Mina-Vergu din Bucuresti a devenit ieri neincapatoare pentru miile de credinciosi care an de an vin sa se inchine la moastele Mucenicului Mina. Cunoscut drept ocrotitorul celor pagubiti, Sfantul Mucenic Mina este sarbatorit in

Biserica Sfantul Mina-Vergu din Bucuresti a devenit ieri neincapatoare pentru miile de credinciosi care an de an vin sa se inchine la moastele Mucenicului Mina.

Cunoscut drept ocrotitorul celor pagubiti, Sfantul Mucenic Mina este sarbatorit in calendarul crestin-ortodox la 11 noiembrie. Fost soldat egiptean pe vremea imparatului pagan Diocletian (284-305), Mina a hotarat sa devina pustnic, nemai-suportand sa vada persecutiile aplicate crestinilor care nu se inchinau idolilor. Se spune ca a fost prins de soldati si ca pedeapsa ca parasise armata i s-a taiat capul si a fost aruncat in foc. Niste credinciosi au adunat din cenusa ramasitele din trupul Mucenicului si le-au asezat intr-un loc, unde mai tarziu s-a construit o biserica in care se savarseau minuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.