Imaginile care vor fi inscriptionate obligatoriu pe pachetele de tigari trebuie sa actioneze ca o sperietoare pentru fumatori.



   Conform unui proiect de ordin aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului
Imaginile care vor fi inscriptionate obligatoriu pe pachetele de tigari trebuie sa actioneze ca o sperietoare pentru fumatori.



Conform unui proiect de ordin aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii, incepind din 15 mai 2007 producatorii si importatorii produselor de tutun vor fi obligati sa aplice pe pachetele de tigari fotografii sau ilustratii in cadrul avertismentelor de sanatate. In acest sens, pe site-ul ministerului au fost prezentate mai multe exemple de fotografii care sa sugereze ideea de moarte si de boala, precum si mesaje privind impotenta generata de fumat (foto). Combaterea contrabandei

Utilizarea fotografiilor color va cotribui, alaturi de celelalte masuri de control al consumului de tutun, la scaderea prevalentei consumului de tutun si la cresterea gradului de constientizare a efectelor nocive ale fumatului.

Ministerul Sanatatii mai justifica necesitatea acestui ordin prin faptul ca, prin diferenta neta a pachetelor produselor din tutun din Romania fata de cele din tarile vecine, se faciliteaza masurile de combatere a contrabandei si contrafacerii. Stocul de produse de tutun aflat deja in circuitul comercial la 14 mai 2007 si care nu va indeplini conditiile prezentului ordin va fi lichidat pina la 31 decembrie 2007. Cei care nu vor respecta prevederile ordinului vor fi sanctionati conform Legii pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.