Poreclita pana de curand "actrita cea grasa" (ca si sitcomul cu acelasi nume), Kirstie Alley a uluit publicul american dupa ce a aparut la Oprah Winfrey Show in bikini pentru a-si etala noile forme. Actrita in varsta de 55 de ani, care a slabit nu ma
Poreclita pana de curand "actrita cea grasa" (ca si sitcomul cu acelasi nume), Kirstie Alley a uluit publicul american dupa ce a aparut la Oprah Winfrey Show in bikini pentru a-si etala noile forme. Actrita in varsta de 55 de ani, care a slabit nu mai putin de 34 de kilograme, a vorbit deschis si despre mesele copioase in urma carora ajunsese la aproape 100 de kilograme. Ea spune ca mesele sale zilnice totalizau in jur de 28.000 de calorii. Meniul sau includea de cele mai multe ori doua portii imense de prajitura cu ciocolata, noua cafele, doua fripturi cu cartofi prajiti si sos, salata cu sos gras, sase linguri de paste cu sos si unt, un pahar de vin rosu, etc. "Sincer, chiar nu-mi dadeam seama cat eram de grasa. Am realizat acest lucru abia in momentul in care tabloidele au inceput sa-si bata joc de mine. Atunci mi-am zis: "drace, fato, esti umflata rau", a spus Alley cu sinceritate.
Acum ea se straduieste sa nu sara de 1500-2000 de calorii si, chiar daca mai triseaza din cand in cand, bucatile de ciocolata sunt incomparabil mai mici acum decat in trecut. In plus face mai multa miscare. De asemenea, o alta realizare a sa este renuntarea la fumat pentru ca, spune ea, "intr-o zi iti dai seama cat de important este sa iti schimbi radical stilul de viata, pentru ca micile schimbari nu te ajuta prea tare". Dar Alley nu este singura celebritate care a avut, in decursul timpului, probleme cu greutatea.
Renee Zellweger
Renee Zellweger a interpretat-o de doua ori pe Bridget Jones, rol pentru care a trebuit sa manance aproape 5000 de calorii zilnic, vreme de trei luni. Printre mancarurile "favorite" s-au numarat 20 de gogosi pe zi, doua snitele, burgeri de fast-food, cartofi prajiti si shake-uri, pizza si unt. Dupa primul film, pentru a scapa de kilogramele acumulate a apelat la dieta Atkins. In prezent ea isi mentine cele 46 de kilograme (are 1,63 metri inaltime) cu peste slab, salate simple si legume crude. Specialistii sunt de parere ca regimul sau alimentar nu depaseste 800 de calorii pe zi.
Kate Winslet
Pentru ca in adolescenta avea peste 84 de kilograme, actrita britanica era poreclita "Umflatica". In 1992, dupa ce a fost distribuita in rolul unei grasane, Winslet a realizat ca a fost selectionata doar datorita dimensiunilor sale, motiv pentru care in urmatorul an a slabit aproape 20 de kilograme. Doi ani mai tarziu si-a dat insa seama ca pentru a ajunge in straturile superioare ale industriei cinematografice trebuie sa mai dea jos aproape inca pe atat, astfel ca luni de zile a trait cu ceva mai mult de un mar pe zi, ajungand la un moment dat sa cantareasca sub 50 de kilograme. In 2003, in timp ce era insarcinata cu cel de-al doilea copil al sau, Winslet a luat peste 20 de kilograme, pe care ulterior le-a dat joc cu o asa numita "dieta orientala", in cadrul careia i-a fost analizata pielea, parul si ochii pentru a-i fi stabilite alimentele potrivite. Astfel, actrita britanica nu se atinge de carne rosie sau lapte, dar mananca din belsug pui, cartofi, salate si unt.
Liz Hurley
Liz a recunoscut recent ca nu mananca decat extrem de putin la micul dejun si mai nimic la pranz. Singurele gustari din timpul zilei constau dintr-o banana sau sase boabe de struguri, singura masa "adevarata" fiind cina compusa din orez nedecorticat, turte de ovaz si peste la gratar. De asemenea, practica pilates cu regularitate, in timpul fiecarei sedinte arzand aproximativ 300 de calorii. Specialistii sunt de parere ca mesele lui Hurley insumeaza cel mult 500 de calorii.
Gwyneth Paltrow
Mama a doi copii, Gwyneth a tinut de ani de zile o dieta macrobiotica. Recent insa a adoptat un alt regim de viata prescris de dieteticianul preferat al vedetelor, dr. Joshi, care i-a interzis categoric lactatele, carnea rosie si alcoolul. De asemenea, printre alimentele interzise se numara graul, rosiile, ardeiul, fructele, zaharul si glutenul. In mod normal, ea mananca doar telina la micul dejun, supa de linte la pranz si somon cu orez nedecorticat la cina.
Kelly Osbourne
Dupa o cina cu sir Elton John in 2003, Kelly a suferit o toxiinfectie alimentara deosebit de severa. Ea s-a jurat atunci sa nu mai puna gura pe peste. Nu se abtine insa niciodata de la cheeseburgeri, hot dog sau cartofi prajiti. Intr-un interviu acordat recent revistei "Teen Vogue", Kelly a fost deosebit de ironica la adresa vedetelor schiloade, precizand ca acestea "arata beton in fotografii, dar atunci cand le vezi in realitate par de-a dreptul infometate".
Claudia Schiffer
Pentru un topmodel care a adus pe lume doi copii, regula "nimic la micul dejun" functioneaza cel mai bine. Ea spune ca nu mananca decat fructe si legume si asta abia spre seara. Din cand in cand mananca un gratar si salata la pranz, iar seara doar peste fiert si legume crude. Bea apa plata din belsug, iar alcoolul este strict interzis. Claudia Schiffer cantareste 58 de kilograme si are 1,82 metri inaltime.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.