Principalele companii de audit vor propune inlocuirea rapoartelor trimestriale cu prezentarea rezultatelor in timp real, prin intermediul Internetului, sustine cotidianul Financial Times (FT), citat de Reuters. Potrivit acestuia, conducerile Deloitte
Principalele companii de audit vor propune inlocuirea rapoartelor trimestriale cu prezentarea rezultatelor in timp real, prin intermediul Internetului, sustine cotidianul Financial Times (FT), citat de Reuters. Potrivit acestuia, conducerile Deloitte & Touche, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers (PWC) si KPMG, alaturi de alte doua firme, au apreciat ca modelul de raportare financiara utilizat in secolul trecut nu mai este eficient, din cauza discrepantelor dintre valoarea contabila si capitalizarea de piata a multor firme listate. Din aceste motive, cele sase firme propun diversificarea indicatorilor de performanta si inlocuirea rapoartelor trimestriale statice prin documente disponibile pe Internet, in timp real. "Exista deficiente semnificative in modelul american GAAP (Generally Accepted Accounting Principles), precum si probleme referitoare la modul de raportare financiara la nivel international. Nu suntem intr-o situatie foarte fericita", a declarat, citat de Financial Times, presedintele KPMG International, Mike Rake. Potrivit documentului redactat de companii, sistemele actuale de raportare si audit trebuie modificate, in sensul prezentarii unui volum superior de informatii non-financiare, personalizate in functie de utilizator, si disponibile pentru a fi accesate mai frecvent.
Standardele de raportare au fost afectate intr-o masura redusa de dezvoltarea Internetului. Totodata, adoptarea modificarilor propuse de firmele de audit ar determina cea mai importanta reforma a fluxurilor de informatii financiare transmise de companii, dupa introducerea standardelor de raportare contabila si a auditului independent, in anii '30, in Statele Unite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.